Атаките на политици и икономически кръгове срещу мен не са

...
Атаките на политици и икономически кръгове срещу мен не са
Коментари Харесай

Кметицата на Красно село - окончателно уличена в конфликт на интереси

Атаките на политици и стопански кръгове против мен не са инцидентни. Това съобщи на конференция кметът на столичния регион " Красно село " Росина Станиславова , заяви Нова телевизия.

Припомняме, че през предходната година КПКОНПИ я уличи в спор на ползи, члед тато тя сключила цивилен контракти с двама юристи, в това число и за присъединяване им в непрекъснати комисии в общината, за което им е било изплащано заплащане от общинския бюджет. В същото време тя ги е заела да я съветват и съставляват пред административни органи и съдилища и в персонално качество. Административните производства и делата, по които те са били ангажирани от нея в персонално качество, са свързани с откритите по-рано от КПКОНПИ два спора на ползи във връзка с Станиславова. Първият е за това, че е си за началник на план с европейски средства, определила е възнаграждението за себе си и е избрала екипа на плана, а на ползи е открит за това, че е заела щерка си на трудов контракт по същия план - " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3 " по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година Росина Станиславова апелира от 5000 лв., като жалбата й е дефинитивно отхвърлена с решение на Върховния административен съд (ВАС) от 21 февруари 2023 година и глобата на на антикорупционната комисия влиза в действие.

По време на конференцията през днешния ден Станиславова акцентира, че зад нея не стои нито една политическа групировка и дейностите ѝ са подбудени само от закона. По думите й в регион " Красно село " има доста хора с годишен приход над 80 хиляди лв., които обаче живеят в общински жилища с месечен наем от 60 лева до 80 лева " Тези хора не са инцидентни. Техните имена са пзонати ", твърди Росина Станиславова.

В конференцията взе участие взе и зам.-кметът на региона Николай Веселинов , който разяснява: " За мен е явно, че през целия този интервал се реализира неприемлив в естествена правова страна институционален напън, административен, партийно-политически, финансово-икономически върху активността на годно и демократично определен орган на изпълнителна власт. "

" И административният акт на КПКОНПИ, и двете правосъдни решения, са обществено доказателство за обязаност на избрани лица с партийно-политически и финансово-икономически ползи ", уточни той. Според Веселинов Станиславова заслужава поздравления, а не упрек. По време на пандемията ние, с риск за животите си, разнасяхме храна на нуждаещите се, уточни той. Николай Веселинов счита, че " недобронамерени сили желаят да употребяват този обществен образец, с цел да покажат на своите съперници какво може да им се случи, в случай че дръзнат да създадат нещо друго от това, което се чака от тях ". По думите му самодейността за обществено подкрепяне и обезпечаване на топъл обяд на нуждаещи се в началото се изпълнявала от регион " Красно село ", като след това било взето решение Столичната община да ръководи плана, а администрацията на региона да следи за нарушавания. Веселинов съобщи, че сумата, която била обезпечена за дезинфектанти по време на пандемията, била към 3.50 лева обществен служащ дневно, а цената на същата услуга, оповестена от общината, била 22 лева
 И съдът откри спор на ползи при кмета на
И съдът откри спор на ползи при кмета на " Красно село "

Потвърдено е решението на КПКОНПИ

С писмо до общественото и до финансовото министеррство от регион " Красно село " предложили плановете да се извършват като услуга от общ стопански темперамент по едно и също време от разнообразни реализатори. " Това докара до смяна на предварителните проекти на Столичната община, от които избрани лица наподобява не бяха удовлетворени ", изясни Веселинов. Това него било и повода да бъде подаден неизвестен донос против администрацията и Росина Станиславова. От регион " Красно село " помолили кмета на София Йорданка Фандъкова да направи инспекция и да разгласи обществено резултатите, само че досега това не се случило, сподели още Николай Веселинов.

С оповестеното през вчерашния ден на уеб страницата на Върховният административен съд решение по проблема се подвърждава постановелнието на КПКОНПИ, признато за вярно и на първа инстанция от Административен съд-София град. В жалбата си, отхвърлена от съда, Станиславова оспорва съществуването на спор на ползи при подписан от нея трудов контракт с щерка й за работа по план. Като началник на план Росина Станославова сключила трудови контракти с лица, измежду които е щерка й Г. Станиславова. Първата правосъдна инстанция е направила инспекция за законосъобразността на всички учредения по член 146 от Административнопроцесуалния кодекс. Установено е, че оспореният административен акт на антикорупционната комисия е публикуван при съблюдаване на процесуалноправните и материалноправните предпоставки за правомерност. Обсъдени са всички относими за вярното решение на разногласието доказателства. Според Върховен административен съд Административен съд-София град съответно и аргументирано е анализирал свързани със случая обстоятелства, като е направил правилни заключения. Вътховният съд смята, че решението е постановено в сходство с точното пояснение и използване на материалния закон и като законосъобразно и обосновано следва да бъде оставено в действие.

От Върховен административен съд одобряват, че са неоснователни изказванията Росина Станиславова за позволени нарушавания в правосъдното произвеждане , водещи до ограничение правото й на отбрана. За да се обезпечи отбраната й по дело са били извършени пет правосъдни съвещания, като и трите състава, които са разглеждали разногласието, са се произнесли по направените многообразни претенции. Макар и да не участвала на правосъдните съвещания, Станиславова взела участие интензивно в правосъдното произвеждане, следила деликатно всички процесуални дейности по делото, които оспорва директно след осъществяването им, и за които твърди, че е разбрала " случайно ", се показва още в решението на Върховния административен съд. В правосъдното разпореждане се прецизира, че Росина Станиславова взела участие в правосъдното произвеждане посредством многочислени молби с повтарящи се претенции - 18 молби, импортирани до последното съвещание по делото, и 7 - след оповестяването на делото за решение. Исканията са били за назначение на правна помощ, за отсрочване на делото, за корекция и допълнение на протоколи, за прекъсване на правосъдното произвеждане и за отказ. За гарантиране на правото й на отбрана съдът е дал седемдневен период за показване на писмени бележки. Въпреки това и досега бележки по отношение на разногласието всъщност не били показани , само че били импортирани още веднъж молби за прекъсване на производството по делото, корекция и допълнение на правосъден протокол, отказ и други

" Всичко изложено води до извода, че макар предоставените от съда благоприятни условия за реализиране на отбраната на касаторката по делото, същата употребява процесуалните си права за възпрепятстване осъществяването на надлежните съдопроизводствени дейности и своевременното решение на делото ", е изводът на Върховен административен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР