Атаки в социалните мрежи да последвали интервю на двукратният европейски

...
Атаки в социалните мрежи да последвали интервю на двукратният европейски
Коментари Харесай

Тайсъна от Кукорево се ядоса: Не крия, че съм ром, но се чувствам българин

Атаки в обществените мрежи да последвали изявление на двукратният европейски първенец по бокс при мъжете Даниел Асенов. Тайсъна от Кукорево е  ядосал някои хора с думите:  

„ Трябва да се вкара ред и правда. Който омаскарява циганския етнос, би трябвало да си получи заслуженото, с цел да е образец това на останалите. Неприятно ми става като ни поставят всички под общ знаменател “, разяснява Асенов при гостуването си в предаването „ Преди обед “ по bTV.

Дани е получил гневни известия в обществената мрежа. Това накара най-големият ни гений при дилетантите да излезе с послание във Facebook:

„ Искам да направя едно искрено изказване към всички БЪЛГАРИ. След вчерашното изявление, което дадох за „ Преди обед “ по БТВ, получих много смесени известия. Аз в никакъв случай не съм криел, че съм от ромския етнос, само че също по този начин аз се усещам БЪЛГАРИН.

Живея в България, приказвам български език и пиша на кирилица. Много хора ме нападнаха, че наскърбявам ромите, за да кажа това, което желаят да чуят българите. Хора, ние всички сме БЪЛГАРИ! Докато има такова разделяне, страната няма да има никакво бъдеще!

Не бих приказвал избрани неща, единствено и единствено, с цел да угодя на нечии ползи. Факт е, че във всяко стадо има мърша. Има положителни и неприятни хора. Има доста роми, които учат и се развиват. Точно тези хора, провокират почитание в мен и доста българи, тъй като те се интегрират.

Плащат налози, учат, работят и живеят добър живот. Но няма по какъв начин да не загатна и тези роми, които крадат, не заплащат налози и не живеят в естетика с останалите хора. Именно поради тези хора, всички роми биват слагани под общ знаменател. В изявлението споделих, че възпитанието на човек зависи от фамилната среда.

Аз съм българин от ромски генезис и родителите ми ме предизвикват към този момент 20 години да изучавам, да работя и да пребивавам почтен живот! Това е единственият метод ромите в България да се интегрират и расизма да намалее. Аз съм персона и имам право да изкажа своето мнение по избрани въпроси.

Не целя да угодя на никого, в случай че някой се е засегнал от думите ми, казусът си е негов. Аз в никакъв случай няма да приказвам нещо, което не мисля, с цел да се харесам на избрани групи хора! “, написа Даниел Асенов.

Само може да му свалим шапка! Евала, Тайсънче!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР