Атаката от КПКОНПИ за установяване на конфликт на интереси на

...
Коментари Харесай

Републиканците на Цветанов: КПКОНПИ атакува Камбитов, защото Борисов се страхува от вота в Благоевград |

Атаката от КПКОНПИ за определяне на спор на ползи на някогашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов е политическа и има за цел да окаже напън преди идните избори. 

Това обявиха от " Републиканци за България " на Цветан Цветанов във връзка решението на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество да наложи на Камбитов поради спор на ползи.

Решението е несъстоятелно от правна позиция. В случая с господин Камбитов няма по какъв начин да бъде потвърден частен интерес, който е от естеството да докара до полза за лицето, заемащо висша обществена служба, или за обвързвано с него лице. Аргументите, възприети от КПКОНПИ, са противоречиви и косвени. От тази позиция и в подтекста на съществуващата правосъдна процедура сме уверени, че решението на КПКОНПИ ще бъде сполучливо оборено в съда, настояват от партията на Цветанов.  

Актът на КПКОНПИ е в дисонанс със законите на страната, само че е в благозвучие с политическите ползи на властта. В основата му стои страхът на премиера Борисов от идните частични избори в община Благоевград, които по всякакъв начин се пробва да избегне. След като на постоянния избор през предходната година, в резултат на подмолни сделки с Движение за права и свободи, той саботира скрито доста от своите претенденти в страната, през днешния ден министър председателят се сблъсква с действителността – на територията на област Благоевград партията му е с размерите на електорално джудже. Борисов се опасява да се яви на избори, в които няма късмет да доближи даже до балотаж. Може би по тази причина към този момент повече от година подчинените му институции услужливо прикриват същинския спор на ползи в града – този на сегашния кмет на Благоевград – Румен Томов, пишат още от Република България.

Ние от Политическа партия „ Републиканци за България “ сме уверени в невинността на господин Атанас Камбитов. Противопоставяме се на следващия опит на властта да употребява държавни институции за заплашване на своите съперници и сме единни в поддръжката си за господин Камбитов. Готови сме за идните частични избори на територията на община Благоевград и излизаме за победа, безапелационни са от Републиканци за България. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР