Атаката на Хамас над приграничните райони на Израел и Ивицата

...
Атаката на Хамас над приграничните райони на Израел и Ивицата
Коментари Харесай

2 г. Хамас се готви за атаката срещу Израел, в Газа произвежда ракети и Калашников

Атаката на " Хамас " над приграничните региони на Израел и Ивицата Газа е била готвена повече от две години, споделя почитан член на групировката, основан в Ливан пред арабската секция на съветския държавен канал Russia Today.

Телевизионният канал е избран като източник на агитация и е неразрешен в Европейски Съюз още от първите дни на войната в Украйна.

В Ивицата Газа има фабрики, в които се създава оръжието и ракети с далекобойност сред 10 и 250 километра, миномети и гранатомети от руски вид РПГ - 7, споделя Али Барака пред RT. " Имаме фабрики за (производство на автомати - б.р.) " Калашников " и боеприпаси за тях. Произвеждаме патрони с разрешението на руснаците ", добави още той, представен от CNN.

Израел възвърне контрола върху границата с Газа на 10 октомври и нахлуването на части от " Хамас " в Израел бeше лимитирано. Организацията продължава да обстрелва позиции на територията на Израел с ракети и бойни дронове. Израел също обстрелва цели в Газа и има известия за убити най-малко трима ръководители на " Хамас ".

На този стадий Израел се концентрира във въздушните удари, сочат мнения на въоръжените сили на Израел (IDF) в обществените мрежи. Израел струпва войски по границата с Ивицата Газа и упованията са за сухопътна интервенция.

Според анализаторите от Le Beck, основани в Бахрейн и Саудитска Арабия, при разширение на спора против Израел могат да бъдат отворени пет фронта - от Ивицата Газа, Ливан, Сирия, Иран и Палестина, написа Bild.

Очаква се държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен да дойде в Израел през днешния ден (12 октомври) и да се срещне с премиера Бенямин Нетаняху. Блинкен удостовери публикувана по-рано информация, че се водят договаряния за отваряне на филантропичен кулоар сред Ивицита Газа и Египет за евакуация на палестински цивилни жители.

" Водим диалози с Израел по тази тематика. Водим диалози и с Египет по тази тематика. Разговорите текат и няма да встъпвам в елементи ", сподели Блинкен, представен от CNN.

Блокадата на Ивицата Газа към този момент провокира същинска филантропична злополука - единствената електроцентрала в региона към този момент не работи, спрени са доставките на електрическа енергия, вода, храна и горива от Израел. " Лекари без граница " предизвестяват за дефицит на лекарства, гориво и съоръжение в препълнените лечебни заведения на Газа.

Преди визитата на Блинкен Израел посети и външният министър на Англия Джеймс Клевърли, а по време на необявена аудиенция на срещата на министрите на защитата на НАТО в Брюксел украинският президент Володимир Зеленски прикани международните водачи да не оставят Израел самичък и да посетят страната, с цел да изразят поддръжката си за хората на място. Израелски медии разясняват, че самият Зеленски има предпочитание за сходна аудиенция и тя се разисква сред управляващите на двете страни.

Зеленски беседва по телефона с израелския министър председател Бенямин Нетаняху на 8 октомври и изрази взаимност с Израел.

Посланикът на Русия в Израел Александър Бен Цви призна пред ТАСС, че на този стадий няма очевидно предпочитание на израелския министър председател да беседва с съветския президент Владимир Путин. В коридорите на форума " Руска енергийна седмица " съветският държавен глава прикани за въздържаност от " внезапни заявки " във връзка с протичащото се в Израел и съобщи, че и двете страни би трябвало да минимизират жертвите измежду цивилното население.

По време на изявлението си пред участниците на форума той беше безапелационен, че цялостната политика на Съединени американски щати е в основата на неуспеха на близкоизточния кротичък развой и че дейностите на Вашингтон, в това число и преместването на авионосната група наоколо до Израел, единствено нагнетяват ситуацията.

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласява предизвестие към американските жители да премислят пътуванията си към Израел поради влошената конюнктура в страната. Международното летище " Бен Гурион " в Тел Авив е отворено, само че доста самолетни компании анулират полети до страната. По тази причина и страни (основно от Южна Америка) започнаха да изтеглят свои жители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР