Атака с дрон с експлозиви е била извършена срещу резиденцията

...
Атака с дрон с експлозиви е била извършена срещу резиденцията
Коментари Харесай

Извършена е атака с дрон срещу резиденцията на иракския премиер

Атака с дрон с експлозиви е била осъществена против резиденцията на иракския министър председател Мустафа ал Кадими в така наречен зелена зона на Багдад. Военни дефинираха случая като опит за нападение. Кадими е съумял да избяга. Телевизия " Ал-Арабия " твърди, че той е бил признат в болница с леки пострадвания, а дронът е бил прихванат. Премиерът написа малко по-късно в Туитър, че е добре и прикани за опазване на мира и възпиране от дейности. От офиса му обявиха, че не е потърпевш. Шестима членове на персоналната му защита обаче са били ранени. Западни дипломати настояват, че са чули детонации и пукотевица в региона.

Министерството на вътрешните работи на Ирак заяви, че опитът за ликвидиране на министър-председателя Мустафа ал Кадими е осъществен благодарение на три безпилотни апарата. Това се показва в изказване, оповестено на страницата на телевизионния канал Al Jazeera в Twitter, съобщи БНР.

Съединените щати предложиха на Ирак помощ при следствието на опита за ликвидиране на министър-председателя.

Службата оповестява също, че са унищожени два дрона. Други детайлности не са обявени. За момента никой не е поел отговорност за офанзивата.

По-рано неколкостотин поддръжници на проирански групировки стачкуваха покрай входа на " зелената зона " против резултатите от изборите в Ирак на 10 октомври. Недоволните настояват, че е имало нарушавания в изборния развой и при броенето на гласовете. На демонстрацията се стигна до принуждение откакто протестиращи хвърляха камъни и раниха няколко служители на реда, а един от недоволните беше погубен от силите на реда. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР