Атака с дрон предизвика пожар в Афипската рафинерия край Новоросийск.

...
Атака с дрон предизвика пожар в Афипската рафинерия край Новоросийск.
Коментари Харесай

Атака с дрон предизвика пожар в рафинерия край Новоросийск

Атака с дрон провокира пожар в Афипската рафинерия край Новоросийск . Той е избухнал в ранните часове на деня в Краснодарския край и е бил сподавен, обявиха управляващите на района след известия в обществените медии за мощни детонации, раздрусали рафинерията, предава Ройтерс.

" Няма жертви, няма повреди по инфраструктурата и няма опасност за предприятието или жителите на околните обитаеми места ", заяви в " Телеграм " администрацията за изключителни обстановки на Краснодарския край, който се намира на брега на Черно море. Официалните управляващи не дават информация какво е предизвикало пожара.

Руските канали в " Телеграм " " База " и " Шот ", разполагащи с положителни източници в службите за сигурност, оповестиха, че пожарът в рафинерията , която се намира на 80 км източно от черноморското пристанище Новоросийск, една от най-важните точки за експорт на съветски нефт, е породен от офанзива с дрон.

Ройтерс не може без значение да ревизира тези отчети.

По-рано съветското министерство на защитата,, че неговите системи за противовъздушна защита са унищожили 36 изстреляни от Украйна дрона над Черно море и северозападната част на Кримския полуостров .

Към момента няма коментар от Украйна, само че Киев от ден на ден се пробва да подкопае военните старания на Москва с чести офанзиви с дронове и саботьори против съветската военна и транспортна инфраструктура надалеч от фронтовата линия.

Афипския нефтопреработвателен цех, който, може да преработва към 6 милиона тона (44 милиона барела) нефт всяка година. Пристанището на Новоросийск, дружно с терминала на Каспийския тръбопроводен консорциум (CPC), доставя към 1,5% от международния нефт на пазара.
 Зеленски разгласи историческо достижение против Русия в Черно море
Зеленски разгласи историческо достижение против Русия в Черно море

Украйна ще продължи военния напън върху окупирания Крим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР