Asus продължава с организационното си преструктуриране. Въпреки че обеща да

...
Asus продължава с организационното си преструктуриране. Въпреки че обеща да
Коментари Харесай

Zenfone 10 може да бъде последно поколение от тази серия, тъй като Asus продължава с преструктурирането си

Asus продължава с организационното си преструктуриране. Въпреки че даде обещание да няма съкращения на работни места, компанията продължи да понижава работната ръка в разнообразни отдели.

Това докара до комплициране и спекулации по отношение на стратегическите претекстове на компанията и последствията за чиновниците. Докладът също по този начин показва, че тайванската компания е решила да приключи своята серия смарт телефони Zenfone.

Организационното преструктуриране на Asus води до съкращения

През юни Asus пусна вътрешно писмо до чиновниците си, в което разгласи идно организационно преструктуриране. Въпреки че увери чиновниците си, че няма да изгубят работата си, се оповестява, че е понижена работната ръка в компютърния отдел през юли.

Първоначално Asus заяви проектите си екипът за търговски компютри да премине към продуктовия отдел за мобилни телефони. Но има информация, че съкращенията не престават.

Компанията уточни, че ще се опита да назначи засегнатите чиновници на свободни позиции. В отчета обаче се показва, че отделът по човешки запаси не работи по този въпрос и вместо това чака чиновниците сами да намерят подобаващи за тях работни места.

Вероятно най-новият модел Zenfone 10 да бъде последното потомство от тази серия. Следователно екипът на Zenfone или ще бъде изместен в други отдели, или непосредствено ще се слее с екипа на ROG в бъдеще. Очаква се вълната от съкращения в комерсиалния отдел на Asus да продължи до идващия месец.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР