Астрономическата зима в България т.г. настъпва на 21 декември в

...
Астрономическата зима в България т.г. настъпва на 21 декември в
Коментари Харесай

Каква зима ни очаква според звездите

Астрономическата зима в България т.г. настава на 21 декември в 23:48 часа българско време. Астрологичната карта на Зимното слънцестоене ни показва световната картина на времето през целия сезон. А анализът на звездните карти на всяка лунна фаза през месеците дава информация какво време да чакаме през всяка седмица на месеца.

Астрометеорологията дава опция да добием визия за времето за по-голям интервал от време, даже за години напред. С нейна помощ можем да планираме персоналните си и фамилни празници, почивки, пътувания, за които хубавото време е значимо. А в случай че планирате своята отмора в друга страна, може да бъде направена прогноза на времето за вашето престояване там съгласно координатите на обитаемото място, съобразено с часовата разлика. Звездната карта на Зимното слънцестоене демонстрира, че зимата като цяло в България няма да бъде по този начин студена през всичките зимни месеци, както се чака. Но ще има интервали с превалявания от сняг и по-силни ветрове, които ще внесат чувството за мраз и зимата ще припомня за себе си.

Месец декември

Първата лунна фаза след 21 декември е Новолуние на 23.12, което предвещава по-сухо време в западните елементи на страната и по-влажно, с превалявания (на места от сняг, тук-там от дъжд) в източните елементи на страната през седмицата 23.12 – 29.12.2022 год. На 23 и 24.12 ще е по-облачно, с по-ниски температури. На места може да има и мъгли, а в планините – превалявания от сняг и по-силен вятър, изключително на 24.12. Ако сте решили да ходите на планина, облечете се добре и бъдете по-внимателни за произшествия – по-уязвими са младежите, родени през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, както и всеки различен с рождени планети в последните 5 градуса на тези знаци. Изисква се нараснало внимание и при шофиране – Меркурий, планетата на превоза и пътищата е в съвпад с Плутон в Козирог. На 25 и 26.12 може да има повече слънце, само че и да е по-ветровито. На 27 и 28.12 можем да чакаме облачно време, превалявания от сняг и мъгли в утринните часове. Температурите последователно ще се намаляват.

Между 25 и 28 декември Марс в Близнаци съответствува с неподвижната звезда Алдебаран от съзвездието Телец, а тя покачва заплахата за по-тежки произшествия, повреди, детонации, съществени политически и военни спорове, естествени бедствия и даже атентати

(особено на Бъдни вечер и Коледа) в по-уязвимите страни (САЩ, Индонезия, Нова Зеландия, Албания, Германия, Македония, Перу, Чили, Русия, Саудитска Арабия, Сирия, Турция и други). Препоръчително е управляващите да вземат превантивни ограничения и да засилят контрола в страната, по границите ни и по пътищата на страната. 

Месец януари

На 30.12 следва лунна фаза Първа четвърт, а с нея идва и съществено намаляване на температурите през седмицата 30.12.2022 – 06.01.2023 год. Тази седмица се обрисува доста студена, с по-силен вятъра в планините, като не са изключени и стихии там. Меркурий от 30-ти към този момент е назадничав и в съвпад с Венера и Плутон в Козирог. Шофьорите да се приготвят добре за тежките зимни условия, в случай че се постанова да пътуват е наложително да имат вериги, изключително в случай че ще вървят в планината. Пътищата ще са заледени, хлъзгави и мъчно проходими тук-там.

Възможни са и бедствени обстановки в някои региони, с спирания на тока и връзките за връзка както у нас, по този начин и в други страни по света.

В Новогодишната нощ и на 1 януари 2023-та да се внимава за пожари, контузии и изгаряния от пиратки и други запалими/избухливи субстанции. Родените под знаците и с други рождени планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей да заобикалят пътувания на 1 и 2 януари, а в случай че е неотложно, да карат извънредно деликатно. На 3 и 4 януари звездите се подреждат по-неблагоприятно за родените към този момент под знаците и с други рождени планети в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Вятърът може да е по-силен, а

съвпадът на Луната с Марс в Близнаци покачва заплахата както за по-тежки произшествия, по този начин и за пожари/взривове и военно-въздушни офанзиви.

Първата лунна фаза през 2023 год. е Пълнолуние на 07.01, която бележи трендовете за времето през седмицата 07.01 – 14.01.2023-та. В някои региони на страната може да е по-ветровито. Температурите през тази седмица ще са типични за месец януари, като по-ниски се чака да бъдат в планинските региони. По-студено и облачно, тук-там с превалявания, ще бъде на 7 и 12 януари. В останалите дни ще има и слънчеви часове, само че вятърът ще носи чувство за мраз. 

Следващата лунна фаза на 15.01.2023, Последна четвърт, към този момент предвещава по-съществени количества превалявания от сняг през седмицата 15.01 – 20.01.2023. Препоръчително е да се внимава повече в планините от туристите и феновете на зимните спортове.

Звездите основават причина за произшествия в планини, като най-предпазливи и рационални би трябвало да бъдат родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог в дните 15, 20 и 21 януари.

На 16 януари по-предпазливи да бъдат родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Този ден е работен и доста от вас ще са на работа, а не в планина. Но е добре да имате информация, че денят не е удобен за вас за всевъзможни рисковани и значими дейности. Облечете се добре и се предпазвайте от простуди. 

На 21 януари е Новолуние във Водолей. През седмицата 21.01 – 27.01.2023 чакам времето да се задържи студено и в някои от дните по-ветровито, само че към този момент с по-малко количество превалявания. Леко повишение на дневните температури и по-слънчево в някои обитаеми места може да бъде на 22, 23, 26 и 27 януари. Следва лунната фаза Първа четвърт на 28.01.2023, която ще ни донесе стопляне на времето през седмицата 28.01 – 04.02.2023. Макар и да е зима, чакам покачване на температурите, като по-слънчеви ще са дните 30 и 31 януари и 1 февруари. Между 28 януари и 1 февруари в това число Марс в Близнаци, който към този момент е в пряк ход, още веднъж минава през неподвижната звезда Алдебаран от съзвездие Телец.

Тази звезда дружно със звездата Антарес, която е тъкмо противоположна на Алдебаран, образуват оста на „ злополуките и случаите “.

В Близнаци Марс и Луната на 30 – 31.01 и на 01.02.2023 е нараснала заплахата от пожари, гърмежи, прояви на принуждение, транспортни и други произшествия. Препоръчително е да се заобикаля и пътешестване на дълъг път. През втората половина на 28 и на 29 (това са почивни дни) най-внимателни в дейностите си би трябвало да бъдат родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а на 30 - 31 януари и 1 февруари – родените под знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. 

Месец февруари

Звездната карта на Пълнолунието на 05.02.2023 най-малко у нас продължава с позитивното си въздействие във връзка с времето. През седмицата 05.02 – 12-02.2023 упованията ми са то да се задържи с по-високи за сезона температури. По-слънчеви ще са дните 5, 9, 10 и 11 февруари. По-облачно и прохладно може да бъде на 8, 11 и 12 февруари. 

На 13.02.2023 е фаза на Луната Последна четвърт и през седмицата 13.02 – 19.02.2023 температурите ще се намалят още веднъж. Можем да чакаме надлежно и по-сериозни количества превалявания от сняг, само че по-съществени отново в планинските региони. В почивните дни (18 и 19.02) би трябвало най-вече да се внимава в планините от скиорите и сноубордистите.

На 18 февруари Луната е в съвпад с Плутон в Козирог, което покачва заплахата от изгубване, рухване в дупки / пропасти, контузии на главата и крайниците.

На 19 февруари Луната към този момент е във Водолей като съответствува с Меркурий и дружно са в квадрат с Уран в Телец. Във вечерните часове Луната съответствува и със Сатурн във Водолей. Най-разумни и внимателни на 18 февруари би трябвало да бъдат родените под знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а на 19 февруари – родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

На 19 февруари звездите покачват заплахата и за токови удари, произшествия с ученици/млади хора, произшествия, механически повреди и спирания на електричеството в някои обитаеми места, проблеми в информационните системи и по пътищата на страната, хакерски офанзиви и други. 

Новолунието в Риби на 20.02.2023 няма да ни донесе по-топло време през седмицата 20.02 – 26.02.2023, само че това е разумно и едва ли ще изненадам някого. Все отново е зима и е февруари месец. По-ниски температури, по-облачно и с превалявания могат да бъдат дните 20, 21, 25 и 26 февруари, а увеличаване напразно – на 21 и 25 февруари. Повече слънчеви часове можем да чакаме на 22 и 23 февруари. Астрологичната карта на Лунната фаза Първа четвърт на 27.02.2023 година е много забавна. През седмицата 27.02 – 06.03.2023 стартира последователно покачване на температурите първо в Източна България, до момента в който в Западна към момента ще се задържи по-студено, прохладно и облачно. Валежи може да има на 1, 2 и 3 март, само че както към този момент загатнах, по-скоро в Западна България. 

Месец март

Затоплянето на времето, което стартира в последните дни на февруари, ще продължи и през седмицата 07.03 – 14.03.2023. На 7 март е Пълнолуние, което ясно демонстрира тази опция. Ще има дни, в които ще има увеличаване напразно (7, 10, 11 март), като на 11 и 12 март опцията за повишение на облачността е налице, когато може и да вали дъжд в някои обитаеми места. 

С лунната фаза Последна четвърт на 15.03.2023 година следва ново намаляване в температурите през седмицата 15.03 – 20.03.2023. Превалявания от дъжд, а по високите елементи на планините и от сняг, може да има на 15, както и в следобедните часове на 17, 18 и 19 март. И зимата свърши! На 20 март 2023 год. в 23:04 часа българско време Слънцето навлиза в огнения знак Овен и бележи настъпването на пролетта – Пролетно равноденствие. Няма да издавам прекомерно доста секрети, само че напролет ще ни се желае зимата да не е свършила – чака ни като цяло по-водна пролет. 

Марги Паскалева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР