АстраЗенека влезе в спор с ЕС за обема на доставките

...
АстраЗенека влезе в спор с ЕС за обема на доставките
Коментари Харесай

Поредна препоръка срещу ваксиниране на по-възрастни с продукта на АстраЗенека

" АстраЗенека " влезе в спор с Европейски Съюз за размера на доставките на нейната ваксина през първото тримесечие. Наред с това, специалисти предложиха тази ваксина да не се слага на хора на възраст на 65 и повече години, а даже на 55 година Компанията в това време даде обещание още 9 млн. дози за Европейски Съюз.

Както оповестява електронното издание на вестник " Курир ", единомислещата рекомендация на австрийския експертен съвет към Министерството на здравеопазването е имунизацията на " АстраЗенека " да се ползва на хора от 18 до 64-годишна възраст, защото към момента няма задоволително насъбрани данни за приложимостта й при по-възрастни лица.

За хората на и над 65-годишна възраст следва да се предлагат ваксини на основата на осведомителна РНК (иРНК), само че при логистични проблеми с тези ваксини няма проблем групата над 65 години да се имунизира с продукта на " АстраЗенека ".

Експертният съвет по имунизациите чака през идните седмици да станат известни резултатите от нови проучвания в Съединени американски щати и Англия, които да дадат опция да се направи рекомендация без ангажименти и за групата на възрастните жители.

Германия и Италия също към този момент се оповестиха против имунизирането на хора на 65 и повече години с препарата на " АстраЗенека ".

Препоръка за България

За успеваемостта на тази имунизацията при по-възрастните пациенти ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски сподели по БНР, че в рекомендацията на компанията е записано с нея да не се имунизират пациенти над 55 години, тъй като тази възрастова група не е била включена в пробния развой.

Междувременно се разбра, че " АстраЗенека " ще достави още 9 милиона дози на Европа през първото тримесечие на тази година. С това общият брой на дозите, доставени от фармацевтичната компания за Европа, ще доближи 40 милиона.

" АстраЗенека " ще стартира доставките седмица по-рано от плануваното, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър. " Освен това компанията ще разшири индустриалния си потенциал в Европа ", добави тя.

 Кризисни договаряния с Виж още

Европейска комисия и имунизациите

Вчера Фон дер Лайен организира стратегически договаряния с основни изпълнителни шефове на фармацевтични предприятия, сключили контракти за доставка на ваксини против Ковид-19, съобщи ДПА. " Пандемията сподели ясно, че индустриалните потенциали са ограничителен фактор ", съобщи Фон дер Лайен в документално изказване след края на видеоконферентния диалог, отдаден на подготовката за битка с пандемията, новите варианти на ковид и производството. " От жизненоважно значение е да отговорим на тези провокации ", добави тя, като акцентира, че " промишлеността ще бъде значим сътрудник " в подобряването както на дълготрайната подготвеност, по този начин и на непосредствените провокации, свързани с Ковид-19.

В срещата участваха шефове на " АстраЗенека ", " Бионтех/Пфайзер ", " Джонсън и Джонсън ", " Санофи ", " Модерна " и " CureVac ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР