Астероид, сравним по размер с някои от най-високите сгради в

...
Астероид, сравним по размер с някои от най-високите сгради в
Коментари Харесай

Астероид колкото небостъргач ще премине покрай Земята

Астероид , съпоставим по мярка с някои от най-високите здания в света, ще премине на безвредно разстояние от Земята , съгласно информация, предоставена от Асошиейтед прес. Астероидът, прочут под обозначението 2008 OS7, е с диаметър вариращ сред 210 и 480 метра, което го прави съпоставим с Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк и Уилис тауър в Чикаго.

Разстоянието, на което метеоритът ще премине, е към 2,7 милиона километра от нашата планета , което е седем пъти повече от дистанцията сред Земята и Луната. Специалистите от Центъра на НАСА за проучване на близки до Земята обекти акцентират, че няма никакъв риск от конфликт с планетата.

Астероидът 2008 OS7 беше открит през 2008 година и след днешното му прекосяване, не се чака да се приближи още веднъж към Земята до 2032 година. При идващото си посещаване, той ще остане на доста по-голямо разстояние от нашата планета – към 72 милиона километра.

Тези събития още веднъж акцентират смисъла на непрекъснатото наблюдаване и проучване на галактическите обекти , които се доближават до нашата планета, и подчертават на значимостта на световните старания за обезпечаване на надеждна отбрана от евентуални астрономически закани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР