Астероид, който премина край Земята през октомври 2015 г., ще

...
Астероид, който премина край Земята през октомври 2015 г., ще
Коментари Харесай

Астероид с формата на череп ще премине край Земята след Хелоуин

Астероид, който мина край Земята през октомври 2015 година, ще се завърне при започване на ноември, заяви Хъфингтън пост.
Официалното име на метеорита е 2015 B145. Астрономите на НАСА обаче го нарекоха "Голямата тиква ", когато мина край Земята още веднъж към Хелоуин преди три години. Тогава на радарните облици, направени от обсерваторията Аресибо в Пуерто Рико, приличаше на череп, предава Българска телеграфна агенция.
Космическият обект в действителност е "мъртва комета ". Той отразява към 6 % от светлината, която получава от Слънцето, обясниха учени от института по планетарни науки. Това е сходно на прясно положен асфалт, само че до момента в който на Земята е много мрачно, в космоса е по-ярко от типичната комета, която отразява единствено 3 до 5 % светлина. Кома обаче не се вижда и по тази причина изводът е, че кометата е мъртва.
Въпреки призрачния си тип 2015 B145 няма да е никаква опасност за Земята. Докато преди три години е минал на 498 896 км, на 11 ноември тази година ще прелети на 39 милиона км.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР