Асоциацията за Френско-руски диалог предлага изключително преживяване с Пиер Дьо

...
Асоциацията за Френско-руски диалог предлага изключително преживяване с Пиер Дьо
Коментари Харесай

Внукът на ген. Дьо Гол: Хората започват да осъзнават извратените игри на американците в Украйна

Асоциацията за Френско-руски разговор предлага извънредно прекарване с Пиер Дьо Гол, консултант по тактики и финансиране на предприятията, внук на военачалник Дьо Гол.
Автор: Ирина Дюбоа, 

Ирина Дюбоа: Добър ден, господин Дьо Гол. Благодаря Ви, че сте с нас през днешния ден във Френско-руския разговор. Вие давате препоръки за тактики и финансиране на предприятия, имате 15 години опит в ръководството на частни банки и няма подозрение, че е безсмислено да напомням най-важните моменти на дядо Ви, военачалник Дьо Гол. Намираме се в 2022-а, а това е една невиждана година, доста комплицирана и сложна за френско-руските връзки. Тя даже по някакъв метод е антируска година, бих споделила, без да приказвам за политика.
Но въпреки всичко, от началото на септември-октомври има от ден на ден персони, които непретенциозно се произнасят за нормализирането на нашите връзки сред Франция и Русия и Вие сте един от тях. Защо съгласно Вас е толкоз значимо Франция да не се отделя от Русия?
Пиер Дьо Гол: Добър ден, мадам. Благодаря Ви за приема и за дадената ми опция да приказвам в този дом на културата, който уважава всичко, сплотяващо френския народ с съветския народ през културата.

Разбира се, считам, че е извънредно значимо Франция да резервира и да съхранява, да предизвиква връзките на съгласие и съдействие с Русия, преди всичко посредством историческите връзки, посредством общите ориси, които ни сплотяват, тъй като съхраняването и запазването на връзката с Русия е гаранцията за непоклатимост и разцвет на Европа и на света. За жал, понесените последици от сегашната рецесия се отразяват в Европа и света, и във Франция, и всички страдат от тях и те мощно отслабват това равновесие, което дядо ми постоянно се опитваше да резервира, даже и в най-трудните моменти от историята и през целия интервал на Студената война, още от началото на Втората международна война. Русия е страна от лагера на спечелилите, дружно с Франция, против нацистката окупация и моят дядо постоянно е правил старания да резервира тази връзка с Русия, постоянно.
Смятам, че е в полза на Франция да продължава тази политика, и да продължава този баланс, тъй като това има основно значение за стабилността в Европа. Мисля, че публичното мнение стартира да осъзнава извратените игри и американските неистини и най-много тези на НАТО, които употребяват рецесията в Украйна, с цел да дестабилизират Европа, защото Европа, обединена с Русия, съставлява блок, който е мощен както политически, по този начин и стопански, културно, обществено. Това са към 500 милиона души, които след войната във Виетнам и след икономическата рецесия, съумяха, обединени, в това число да изоставят и златния стандарт на $, до момента в който американците постоянно се опитваха със мощ, ловкост и политика да компенсират тази загуба на въздействие – както политическо, по този начин и икономическо – да компенсират загубата на въздействието на $ като единствена разменна валута в света, което не престават да вършат и в този момент.
Искам да кажа... опълчвам се и стачкувам против това интелектуално непочтеност в украинската рецесия, тъй като подбудителите на войната са американците, подстрекателите на войната са НАТО и като доказателство бих желал да изтъквам неотдавнашните заявки на госпожа Меркел, която сподели, че в никакъв случай не е имала желанието да приложи споразуменията от Минск, договорите от Минск, които бяха контрактувани и подписани, с цел да подсигуряват сигурността, целостта и зачитането на рускоезичното население на Донбас, и на които германците и французите станаха гаранти за равенството, стабилността и отбраната на популацията в този регион.
Госпожа Меркел, която сподели, че в никакъв случай не е имала желанието да ползва споразуменията от Минск, направи всичко, с цел да остави НАТО да въоръжава Украйна, направи всичко, с цел да постави основите на този спор, и аз мисля, че това е доста тежко, тъй като има милиони хора, които пострадаха.
Оторизирайки тази украинска националистична агресия, тя разреши между 16 и 18 хиляди души да бъдат избити, да бъдат бомбардирани. Тя разреши украинските националисти да унищожат съветската просвета, да унищожат възприятието им за принадлежност към Русия. Тя унищожи опцията им да практикуват езика си и остави тези закононарушения да се извършат. Това значи, че те умишлено способстваха за тази война и умишлено способстваха за това ескалиране. Съединените щати, за жал, не престават военната ескалация, от която украинското население първо ще пострада, само че ще пострада и европейското население.
Броят и тежестта на глобите демонстрират, че всичко това е било авансово проведено доста от дълго време и че в действителност става дума и за икономическа война, от която бенефициенти са американците. Американците продават газа си 4 до 7 пъти по-скъпо на европейците, в сравнение с за страната си и, за злощастие, всеки в Европа страда от това в всекидневието си, тъй като всичко това предизвика икономическа и финансова рецесия, която е безусловно невиждана и повярвайте ми, ще ви кажат: за това са отговорни руснаците. Много добре, само че руснаците се пазят, тъй като против тях бяха наложени 11 000 наказания, плюс нов девети транш, който беше гласуван през вчерашния ден, и аз съм изцяло уверен, че е повече от законно и обикновено те да се защитят.
Ние се намираме в един модел, бих споделил, в който фундаменталните качества като национализъм, обич към родината и отбрана на своя народ се считат за ненормални. Мисля, че това е доста неприятно и за следващ път съм благополучен, че избрани персони от политическия, икономическия и интелектуалния свят и от елитите стигат до една избрана логичност и се завръщат към това, което постоянно е било историята на връзките сред Франция и Русия. Тоест, съхраняването на този баланс, запазване на разбирателството, запазване на съдействието, запазване на разговора на цивилизациите и с наближаването на Коледа мисля за всичко, което ни сплотява в бъдещето и за нашата обвързвана орис.
Така че, за мен е нужда, императив да запазим положителните връзки с Русия и съм убеден, че това е освен изцяло законно, само че е просто наложително за Европа и стабилността в света и в Европа.
- Точно. Както Вие говорите за стабилността, ние във Френско-руския разговор приказваме доста за суверенността, суверенитета на страните. Тази известна формула на военачалник Дьо Гол – Европа на нациите - към този момент не съществува. Как можем да конструираме самостоятелни интернационалните връзки в днешния глобализиран свят?
- Що се отнася до Европа, моят дядо беше последовател на Европа на нациите, в която всяка страна сътрудничи предвид на един Европейски съюз, по едно и също време стопански и политически, само че също по този начин с известна самостоятелност, несъмнено, политическа, във взимането на решенията.
Системата, в която се намираме, е също и технократска и тя постанова наставления, които би трябвало да бъдат прилагани във всяка от страните членки. Това е технокрация, която за жалост е доста корумпирана. Сега към този момент не се приказва за това, само че преди време, когато председателката на Европейската комисия беше назначена, тя остави след себе си лист с към 100 милиона евро необяснени разноски за потреблението на външни консултанти, консултантски компании, още до момента в който беше министър на защитата.
Тези въпроси бяха отминати с безмълвие. Много се приказва също и за връзките на председателката на Европейската комисия с фармацевтичните компании. Припомням, че синът ѝ работи за американска биотехнологична компания и че неотдавна, във връзка връзките на госпожа Фон дер Лайен и изпълнителния шеф на " Пфайзер ", на два пъти той беше извикан да свидетелства, да приказва пред Европейската комисия. И двата пъти той отхвърли.
Много бих желал да има повече почтеност, бистрота на равнище Европейска комисия, която издава избрани закони. Това са хора, които не са били избирани, и които по никакъв метод не зачитат дадената дума. В това е злото, за жал – в днешните европейски управници. Много бих желал да има повече бистрота.
Неотдавна, в границите на катарската спекулация, видяхме странни куфари с пари в брой, които бяха открити в дома на един от ръководителите на Европейската комисия.
В момента, когато сме в толкоз огромна рецесия, политическа рецесия и икономическа рецесия, още един път – съвършено пожелана и оркестрирана от американците и НАТО – бих желал още веднъж малко бистрота и почтеност в разговора и най-много удържане на дадената дума. Отново – в случай че Германия, в случай че Франция, в случай че ОССЕ, които се оповестиха за гаранти на Минските съглашения, бяха удържали на думата си, нямаше да сме в сегашната обстановка.
- Генералът постоянно е преследвал, и Вие го казахте, връзка с Русия, от самото начало. И в неговите Спомени от войната, тъкмо през вчерашния ден, преди нашата среща, прочетох фрагментите за пътуването му в Русия в 1944 година, когато се среща със Сталин и ще си разреша да изтъквам: „ Забелязах доколко фактът, че Русия и Франция са се отдалечили една от друга, е повлиял за разгръщането на немските упоритости. Пред лицето на немската заплаха общите дейности сред Русия и Франция бяха в природата на нещата. “
Генералът е считал френско-руските връзки за естествени и е повтарял това голям брой пъти в разнообразни фрагменти от записките си.
Иска ми се да Ви попитам, смятате ли, че голизмът е към момента в действителност жив във Франция? Кои са съгласно Вас неговите политици, дали бихте ги посочили, които споделят наследството на генерала?
- Вижте, няма да взимам страната на избран политик във Франция, като се изключи това, че съм срещу политиката, която сега се практикува от президента на републиката и неговото държавно управление, изключително във връзка с Русия. Мисля, и съм казвал това постоянно в изявленията, не може да се прави такава политика „ по едно и също време “ с толкоз мощни страни, толкоз огромни, толкоз значими, каквито са Русия, Китай или даже Алжир.
И това не е единствено недоумение на съветската просвета и недоумение на манталитета. Това е пренебрежение към цялата история, античност, непосредственост на връзките, които имаме с Русия.
Колкото до голизма, това в действителност е завещание, това е образец, дарба във всички неща да се разпространява величието на Франция, на народа и на страната, което са фундаментални и естествени полезности, които през днешния ден, за неволя, са осъждани. Вашият президент (Путин – б.пр.) неотдавна направи изказване, мисля че се споделяше „ Основни полезности “ или „ Основни действителности “, адресирайки съветската юноша, в което се отдаваше респект на родината, на издигането на знамето, на патриотичните полезности и на любовта към своя народ. Това е напълно обикновено. Аз бях учтив в такава среда.
В доста страни, като Алжир, като Китай, като Англия, като Съединените щати се уважава издигането на знамето, любовта към отечеството. Това е изцяло обикновено, а в този момент е превърнато в неестественост от една система, която се пробва да деконструира главните полезности като семейство, традиция, вяра, само че за благополучие във Вашата страна президентът Путин поддържа тези полезности и доста бих желал и във Франция да има един политически водач, който да предизвиква тези полезности и величието на Франция.
Наследството на военачалник Дьо Гол е на процедура доста съответна концепция за Франция. Франция да бъде показана на интернационалната сцена, само че също и Франция, която разполага със средствата за реализиране на своята политика. Това е наследството на един харизматичен водач, с визия, с същинска тактика и с честност към републиката.
Мисля, че развиването на интернационалните връзки по самостоятелен метод значи, несъмнено, да има средства за личната политика, само че и да има цялата тази вероятност на предугаждане на решенията, да има ясна тактика, ясна визия, открити послания, точни послания, същинска тактика за французите и за народа, който тези водачи съставляват, тъй като те служат на народа.
Те служат на нацията, те служат на отечеството и би трябвало във всичко да предизвикват и да внасят полезностите на страната ни.
За жал, не виждам във Франция персони, които да поемат този факел, само че моят дядо посвети целия си живот на величието на Франция. Той остави и завещание и то е в ръцете на французите. То е написано от историята и ни принадлежи, на всеки от нас, да продължим това дело и да поемем факела.
- Обществото във Франция е разграничено по отношение на спора в Украйна и една от категориите са хората, които мислят, че по никакъв метод не е значимо какво прави Русия, те са срещу нея, тъй като я считат за тирания, за страна, която няма нищо общо с демократичните полезности на Европа. Има и друга категория, които мислят, че в последна сметка икономическите ползи на Франция не са в Украйна и не са свързани с този спор. И има и тези, които ми се коства, че са безразлични към спора. Има и една категория хора, които имат вяра, че в действителност това е конфликт на цивилизации, нещо, което надвишава войната в Украйна, за което Вие споменахте първоначално. Можете ли малко да доразвиете този аспект?
- Да, този спор има последици в света и в Европа. Той беше предизвикан по волята на американците и НАТО и необятно подсилен от Европейската комисия. Фундаментална и голяма рецесия, която визира всекидневието на всички.
Да, имам свидетелствата на дребни занаятчии, търговци, на хора, които страдат от тази обстановка, на хлебари. Близо 50% от тях са във банкрут както във Франция, по този начин и в Белгия, и в Европа, тъй като сметката им за електричество от 1500 евро на месец е надхвърлила 5000 евро, което прави продължаването на дейностите им изцяло невероятно и което ще хвърли стотици милиони хора в Европа в безработица и в рецесия.
Тази рецесия е тежка, тъй като последствията отиват доста по-далеч, в сравнение с за жал публицистите виждат или интелектуалната общественост категоризира, с цел да се избегне всевъзможен спор или всевъзможен разговор сред проруски и проамерикански настроените хора, или про Путин, или такива, които се базират на някаква тирания. И би трябвало да се знае, че по-малко от 50% от помощта, или по-точно от безвъзмездните средства, които се отпускат на Украйна, отиват в Украйна. Трябва да се знае, че 50% от оръжията, които се дават на украинците, се връщат на интернационалния пазар, с цел да зареждат терористите, с цел да зареждат политически рецесии, спорове, с цел да зареждат революции. Наскоро украинското държавно управление разгласява лист от съвсем 1000 страници с оръжие, предопределено да бъде продадено в Южна Америка, Африка, в арабските страни и което ще зареди тероризма на всички места по света. Става дума за тежки оръжия и за леки оръжия.
Това, за жал, е една от най-корумпираните страни в света. В никакъв случай не подлагам на критика украинците, само че режимът, който беше подложен от американците през 2014 година с този прочут прелом, за който госпожа Нюланд, която е по генезис украинка, сподели, както и Байдън, „ Fuck EU ” („ Майната му на Европейски Съюз “ – б.пр.) Простете, изтъквам я, безусловно, т.е. това значи, че без да се преценява с нищо, нито даже с украинците, тя откри една тирания.
Отхвърлям и съм скандализиран от това, че във Франция и в Европа се прави апология на един батальон, наименуван " Азов ", който употребява същите емблеми като на дивизията Das Reich (Втора Секретен сътрудник танкова бригада – б.пр.)
Моите родители са се борили против нацизма, моите предци, били са депортирани поради присъединяване в Съпротивата и за мен е безусловно скандално да се поддържат хора, които са клали, убивали, дискриминирали популацията в Донбас.
Още през 2019 година в изказванията на най-приближения консултант на бъдещия президент Зеленски, Арестович, в свое изявление от февруари 2019 година той сподели, че наложително би трябвало да се стартира война с Русия, че те го желаят и че при всички случаи ще получат безплатна помощ, въоръжение, поддръжка от Европа и Европейски Съюз, поддръжка от НАТО и че Украйна не може да загуби.
Американците, прочее, тотално излъгаха украинския народ и украинското държавно управление за успеха на Украйна, която съгласно мен е изцяло нереалистична в тази война, тъй като при всички случаи огромният губещ в тази война е самият украински народ, както и Европа, заради резултата на следствията от цялата рецесия, от която е обзета по волята на политиците.
- Това е доста, доста тъжно в действителност, страданието на Европа, страданието на хората...
- Тъжно е, само че имам вяра в това опомняне, в това връщане към действителността и по тази причина съгласно мен е доста значимо да разобличим всички тези неистини и цялата логичност, която докара до този спор.
Но в този спор се пробват да ни убедят, че Русия е изолирана. Това е изцяло погрешно, първо тъй като има хора, които са наясно с проблемите и с действителностите както във Франция, по този начин и в Европа и в света и тези хора имат отговорността за възобновяване на фундаменталните истини, за разобличаването на лъжите и за отхвърлянето на логиката, която докара до тази война.
Сега имам вяра и в обновяването, имам вяра и в реконструкцията, която ще последва, тъй като си припомням това, което споделяше моят дядо: не можем да минем без Русия, не можем да минем без целия този континент. Това не е цялостен един континент, само че при всички случаи е най-голямата страна в света, която по своята география, просвета и история съставлява един стопански капацитет, политически, промишлен, геополитически, който е безусловно важен.
Русия в тази рецесия се възползва, съгласно мен с цялостно право, от преимуществото да преориентира центровете на ползите – политически, стопански и финансови – към Изтока и ще бъде един от арбитрите на това, което назоваваме Евразия, т.е. един приказен континент, който сплотява по едно и също време Европа и Азия и който ще види появяването на нови центрове на властта.
За жал, Европа ще изпусне влака на тази опция, която е безусловно фантастична, имайки поради, че Евразия е континент, който си е самодостатъчен.
Бих желал също и да разоблича лицемерието в този режим на наказания, поради което продължава пазаруването на съветски газ, тъй като явно не можем да минем без него. Продължаваме да купуваме съветски газ, продължаваме да купуваме индустриални метали. 60% от индустриалните метали на международния пазар са, бих споделил, доминирани от Русия.
Продължаваме да купуваме уран. Американците също не престават да доставят и да купуват магнит за нуклеарните си реактори от ново потомство, и за благополучие – ние продължаваме с това, което ни сплотява, с общата ни историческа орис, с всичко, което прави научната общественост, с обмена на интелектуалната общественост.
Международната галактическа станция съществува с помощта на това съдействие, което отива оттатък този спор и това също ни сплотява и би трябвало наложително да бъде продължено.
- Точно, има още неща, които ни сплотяват, в това число и културата в навечерието на коледните празници. Французите ще отпразнуват Коледа малко по-бързо, т.е. преди съветската православна Коледа, която се чества на 7 януари и таман в границите на Френско-Руския разговор, вярвайки в нашите доста мощни исторически и културни връзки, ние организираме коледен концерт на 22 декември. Нима в този миг културата не е единственото нещо, което ни остана и което ни сплотява?
- Има още доста неща, които ни сплотяват. Аз Ви загатнах и това е нещо, което моят дядо наблягаше – Франция и Русия са двете дъщери на Европа, имат общи корени и са свързани от шерването на обща орис и на общи ползи.
Това отива надалеч оттатък културата. Оттам нататък, културата и икономическия продан също сближават народите ни, сплотяват ни и това остава оттатък споровете и разликите в ползите.
Искам да кажа също, че в тази обща история, ние би трябвало, би трябвало да сключим мир, би трябвало да реализираме мир и мирът е неминуем. Мирът следва след всеки спор. Мирът е този, който свързва хората. Този мир наложително минава през възобновяване на разговора, по-късно на единодушието, по-късно на икономическото съдействие.
Това възстановяваше, бих споделил това създаваше съгласуваност даже по времето на Студената война, това е, което прави свързаността сред народите и желая да изпратя обръщение за вяра и обединяване, тъй като имам вяра в тази общественост на културата и на ориста. Смятам, че това, което ни сплотява, връзките сред Франция и Русия, са извънредно антични и в действителност всички приказваме за мир.
Бях един от първите, които разобличиха лъжите, несправедливостта и ограбването, на които Вашата страна, и затова вашият народ станаха жертва, което намирам за безусловно скандално, тъй като не можеш да наказваш един народ поради рецесията – това е обратно освен на главните свободи, то е обратно на интернационалното право и е голяма неправда.
Мисля, че нито един различен народ, след еврейските гонения по време на Втората международна война, не е понасял такова плячкосване, каквото търпи сега съветският народ.
Мен това ме шокира, това е огромна неправда. Мисля, че оттатък сегашната рецесия би трябвало да гледаме на равенството на хората, на равенството на нациите, би трябвало да гледаме равновесието на света и на Европа.
Разбира се, че културата е един от желаните и универсални ракурси за доближаването на нашите два народа.
Смятам, че това, което ни сплотява е също и нашата обща история и още – това, което остава, по какъв начин да кажа, любовта, голямата респект, които изпитвам, които фамилията ми има към благосъстоянието на съветската просвета, към благосъстоянието на съветския свят.
Наскоро един нобелов лауреат по физика сподели:
„ Искат да унищожат съветската просвета, само че по какъв начин може да се унищожи една страна, която е виновна за половината от фундаменталните открития в химията, физиката и математиката? “
Вие сте огромна страна, вие сте страна с фантастична история, само че за жалост неолибералният модел въодушеви американците да унищожат нещо доста по-фундаментално. Вместо да ръководят икономическия и политическия баланс, те потеглиха да унищожават една просвета, и както споделих, подкопаваш основите, подкопаваш съвестта на един народ, тъй като искаш да унищожиш двата стълба на цивилизацията – религията и вярата, с цел да ги замениш с една нетрайна просвета на персоналното облекчаване.
Прицелът е във всичко фундаментално и, както виждам, даже в образованието и мисля, че това е доста неприятно, по тази причина би трябвало да пазим крепостта и това, което ни сплотява обичайно, от много време с съветската просвета.
Това е тази концепция, по какъв начин да кажа, мъничко ирационална, мъничко налудничава, която Достоевски разказва  много добре и която съставлява вярата. Всъщност вярата е един от стълбовете на Русия и мисля, че Достоевски го е споделил:
„ Никой не може да изтръгне вярата на Русия, с изключение на тя самата. “
Това е, което прави вашата мощ и вашата единодушие, това е същото, което прави и силата на французите, и силата на всеки народ от всяка европейска страна, наред с понятията за национализъм, обич към народа си, към фамилията и религията. За страдание това са полезностите, които се пробват да унищожат, с цел да понижат качествата на народите, на индивидите, да се еманципират, да унищожат целостта им и по-късно по-добре да ги манипулират, тъй като всичко това ще докара до загуба на насочна точка.
- Много благодаря за това обръщение на вяра. Ще продължаваме нашите действия през идните години, споделям години, тъй като имаме потребност от мощни връзки, стратегически и сърдечни сред Русия и Франция и тъй като разговорът не би трябвало в никакъв случай да стопира. Много благодаря!
- Знайте сигурно, че не сте сами, че има доста хора по света – още един път – две трети от международното население, във Франция и в Европа, които са с вас и ще продължат работата с вас и можете да разчитате на моята поддръжка и моето съдействие за реализиране на това възобновяване на вярата и на обновлението. Благодаря Ви, мадам.
 

 
Източник: 
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
 
 
09 Яну 2023485309 Яну 20231300107 Яну 2023328006 Яну 20235147704 Яну 2023848403 Яну 20236487КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231311724 Дек 2022369310 Яну 202310728 Дек 2022800
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР