Асоциацията на съдиите по футбол в България обвини БФС в

...
Асоциацията на съдиите по футбол в България обвини БФС в
Коментари Харесай

Съдиите обвиниха БФС в лъжа и нарушения

Асоциацията на съдиите по футбол в България упрекна БФС в неистина и в нарушение на правилници. Причина е вчерашното решение на.

БФС заяви, че „ съдийската комисия към БФС, по персонално разпореждане на президента Борислав Михайлов “, е извадила Ивайло Стоянов и още четирима рефери от футбола до края на март 2023 г.  Асоциацията на съдиите твърди, че такова решение не е взето на съвещание на съдийската комисия.

„ “По мотив известието от 03.11.2022 година на уеб страницата на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България декларира пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на съвещание на Съдийската комисия, макар желанието на създателите на известието, да му предадат подобен тип. Остава изводът, че решението е взето еднолично или от ръководителя на Съдийската комисия Виктор Касай, или от президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това опонира на Правилника за организацията и активността на Семеен кодекс при БФС, а във втория – на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, тъй като съставлява жестоко вмешателство в работата на една самостоятелна институция, каквато би трябвало да бъде Съдийската комисия “, се показва в мнението.

„ Ако по този метод БФС се пробва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни хайлайф, футболните съдии не трябва и не могат да се употребяват за изкупителна жертва в следващия неприличен за футбола ни акт “, прибавят от асоциацията.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР