Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха писмо до

...
Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха писмо до
Коментари Харесай

Работодатели са притеснени за ТЕЦ „Марица Изток 2“

Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов по отношение на решение на Народното събрание за избавяне на Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.
Бизнес организациите възразяват, защото съгласно тях това са непазарни практики от интервала преди 1989 година срещу европейските политики
„ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “ ще работи на непазарна цена. Това ще коства на фонд " Сигурност " на електроенергийната система в годишен проект над 150 млн. лв., което ще се заплати от потребителите през закрепената съставния елемент от крайната цена на електрическа енергия, наречена „ Задължение към обществото “. Това ще увеличи в допълнение цената на електрическата енергия “, предизвестяват от Асоциацията.
В претекстовете работодателските организации показват още, че „ Топлоелектрическа централа Марица Изток 2 “, получавайки „ пари наготово “, не се стреми да си усъвършенства разноските. Работи на 50% и по-малко от потенциала си без да усъвършенства така и така раздутата бройка на личния състав.
В края на 2019 година централата има близо 2400 чиновници, при конфигурирана мощ от 1620 МВ. За съпоставяне в „ КонтурГлобал Марица изток 3 “ работят малко над 400 чиновници, при конфигурирана мощ от 908 МВ, а в „ Ей и Ес 3С Марица изток 1 “ при мощ от 690 МВ има близо 380 заети. За тази неефективност на държавната Топлоелектрическа централа заплащат всички консуматори в България.
„ Търпението ни се изчерпва и ще бъдем принудени да сезираме Европейска комисия за тези практики, които са срещу ползите на България “, се споделя още в писмото до Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР