Асоциацията на европейските журналисти - България проведе символичен протест под

...
Асоциацията на европейските журналисти - България проведе символичен протест под
Коментари Харесай

С протест под наслов "Спрете гаврата с медиите" АЕЖ иска оставката на Тошко Йорданов

Асоциацията на европейските публицисти - България организира алегоричен митинг под наслов " Спрете гаврата с медиите " в градинката сред Народното събрание и Софийския университет „ Свети Климент Охридски “.

Участниците в акцията приканиха за оставката на Тошко Йорданов от председателския пост в парламентарната комисия по културата и медиите поради това, че номинира телевизионния водещ Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии.

Протестът се състоя, макар че Карбовски разгласи, че се отхвърля от номинацията.

" И считаме, че е извънредно време политиците да се отнасят съществено с медиите, а не да вършат провокации, да употребяват регулатора като поле за политически междуособици и интриги сред тях, вътре в обединението или пък във връзка с съпротива и ръководещо болшинство. Изобщо обидното в тази ситуация е извънредно презрителното отношение към медиите, демонстрирано от Има Такъв Народ ", показа журналистът Ирина Недева, един от участниците в митинга.

" Въпреки че беше оттеглена номинацията, ние вършим довечера тази акция, събираме се тука пред Народното събрание, с цел да дадем сигнал, че няма да толерираме, и обстановката в България би трябвало да стартира да се усъвършенства. Не можем да продължаваме да търсим къде е дъното и да копаем дъното, тъй че това е нашето обръщение към политиците ", добави различен от участниците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР