Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) изразява подкрепа

...
Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) изразява подкрепа
Коментари Харесай

AIBEST: Технологичните компании в България са готови активно да подкрепят правителството в ограничаване на COVID-19

Асоциация за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST) показва поддръжка на напъните на държавното управление, виновните държавни структури и всички ангажирани медицински лица, които работят за ограничение на разпространяването на COVID-19 в България. AIBEST прави оценка високо оповестеното от Народното събрание въвеждане на изключително състояние.

AIBEST ще спомага с начинания за справяне с COVID-19 и e в подготвеност да разиска способи за тясно съдействие сред държавното управление и софтуерния бранш. Членовете на AIBEST са подготвени да активизират всички нужни запаси. Вярваме, че софтуерните компании в България могат да имат решаваща роля в общото изпитание за справяне с рецесията.

При спешна обстановка, каквато е актуалната, е необходим разумен взор, успокоение, добре премерени и планувани стъпки от страна на бизнеса, държавното управление и жителите, с цел да може да бъде ръководен риска и да се запази здравето на всеки един от нас.

Компаниите, членове на AIBEST, задействаха проекти и детайлни протоколи за работа при рецесия и ползват непрекъснат мониторинг и разбор на обстановката. Още при първите сигнали за разпространяване на ковид се организираха подготвителни дни, за да се ревизират устойчивостта на процесите и сигурността на екипите ни. Работата от у дома се предизвиква и подкрепя. Пътуванията са лимитирани. Изисква се 14-дневна карантина за сътрудници, пътували в регионите, наранени от пандемията.

В офисите на фирмите от AIBEST са подхванати всички нужни ограничения, които включват показване на ясна и точна информация за хигиеничните условия на работното място, написани са и са публикувани правила и рекомендации към чиновниците по какъв начин да защищават себе си, своите сътрудници и близки. Хигиенизирането на офис пространствата е извънредно прецизно и на чести шпации. В някои от фирмите са извършени и нарочни осведомителни сесии, посредством конферентна връзка със експерти вирусолози, с цел да се отговори на всички въпроси и да се разсеят неяснотите към COVID-19, както и терзанията на нашите чиновници. Определени са екипи, които управляват този развой и са ангажирани с даване на своевременна информация.

Поставени сме пред редица незнайни. Наложените към този момент ограничавания на доста пазари въздействат върху веригата на доставки на огромните компании, върху скоростта на развиване на бизнеса и потреблението. Подобна спешна обстановка извиква незабавна потребност от одит на успеваемостта на вътрешни процеси в фирмите, устойчивостта на спешните проекти и не на последно място готовността на бизнеса, страната и обществото да работят дружно, с цел да се минимизират отрицателните резултати.

AIBEST има подготвеност да работи взаимно с държавното управление и виновните институции за създаване на съответни ограничения, в това число и софтуерни, които да оказват помощ на бизнеса и обществото да преодолеят рестриктивните мерки и да минимизират загубите, породени от COVID-19. Работата от у дома, използването на гъвкаво работно време, както и фискални тласъци за дребния и междинния бизнес са единствено част от самодейностите, които сме подготвени да обсъдим и разработим взаимно с виновните институции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР