Асфалт започнаха да наливат в западното платно на бул. „Копривщица“

...
Асфалт започнаха да наливат в западното платно на бул. „Копривщица“
Коментари Харесай

Асфалтират възлов булевард в Пловдив, задават се нови тапи

Асфалт започнаха да наливат в западното платно на бул. „ Копривщица “ в посока Коматевско шосе. Строителите работиха и през днешния ден, откакто в крайната дясна лента беше инсталиран нов чугунен тръбопровод.

„ До края на другата седмица ще приключим сектора от Пещерско шосе до Коматевския надлез, с цел да може да се пусне придвижването по така нареченото „ ухо “, изясни основният инженер на компания „ Драгиев и ко “ Валентин Алексиев.

Засега се работи в траншеята, където са положени новите тръби. Строителите поставят битумна баластра с дебелина 20 сантиметра, по-късно – два пласта асфалт. По-късно ще бъде асфалтирано цялото платно от бордюр до бордюр, отново за сметка на ВиК – ЕООД, чийто план се извършва на бул. „ Христо Ботев “, „ Копривщица “ и Коматевско шосе.



Новият тръбопровод на бул. „ Копривщица “ и в сектора от Коматевско шосе до бул. „ Никола Вапцаров “ към този момент е включен. Отстранено е и приключването на питейната вода, за която „ Марица “ сигнализира. Заради ремонтните работи в региона на Коматевския възел ставаха пъклен тапи, а колите газеха във вода. Шофьорите бяха принудени от бул. " Копривщица " да обикалят около Младежкия рид и да се връщат назад, с цел да стигнат до Коматевско шосе.

Строителите приканват хората за повече самообладание, тъй като имат още много работа по плана. Предстои да инсталират тръбопровод на Коматевско шосе до кръстовището с бул. „ Александър Стамболийски “ и да създадат връзка с тръбата на ул. „ Модър “, която минава около Транспортна болница към бъдещия подлез и ул. „ Царевец “.



Ограничения в трафика ще има доникъде на август и на бул. „ Никола Вапцаров “, защото новият тръбопровод стига от Коматевско шосе до първия светофар на ул. „ Константин Геров “.

По-тежкото тестване за водачите следва през август, когато ще се разкопае северното платно на бул. „ Христо Ботев “ от Централна гара до включването му в бул. „ Копривщица “ и Коматевско шосе. Старата тръба се намира в последна дясна лента, по тази причина новата ще се поставя в средата на пътното платно. Очаква се за коли да остане единствено една лента, с цел да не се затваря напълно основният път.

Снимки Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР