Асеновград. В деня на дарителя водачът на листата на коалиция

...
Асеновград. В деня на дарителя водачът на листата на коалиция
Коментари Харесай

Водачът на листата на „БСП за България“ в Пловдив област Манол Генов присъства на тържественото откриване на ремонтирания храм „Света Троица“ в село Избеглии

Асеновград. В деня на донора лидерът на листата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " Манол Генов, претендентът за народен представител Енко Найденов, регионалният ръководител на Българска социалистическа партия доктор Емил Караиванов и общински съветници участваха на тържественото разкриване на ремонтирания храм " Света Троица " в село Избеглии. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия - Асеновград .
Официално кмета на селото Йордан Райчев им подари икона с посвещение като едни от донорите на храма.

Водачът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Пловдив област Манол Генов обърна внимание на значимостта и историята на църквата " Света Троица ".

По време на Чирпанското земетресение през 1928 година в Избеглии и в покрайнината са разрушени множеството огромни здания и тогава Англия отпуска пари за реституция на тези църкви, като желае да обърне локалното население от православие в католицизъм, само че желанията пропадат.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР