Асен ВасилевВ списъка Магнитски“ се сложиха хората, които нанесоха щети

...
Асен ВасилевВ списъка Магнитски“ се сложиха хората, които нанесоха щети
Коментари Харесай

Асен Василев: Държавата е като пробита лейка, всичко тече

Асен Василев
„ В листата „ Магнитски “ се сложиха хората, които нанесоха вреди върху страната. Текстът беше доста тежък и неприличен. Каза се, че вместо тези пари да отидат за лечебни заведения и детски градини, е отишъл по джобовете на тези хора. Това беше казано от американското министерство на финансите, съобщи пред Би Ти Ви съпредседателят на Политическа партия Асен Василев. 

По думите му най-тежкото е, че тези случаи са в българската прокуратура и те не вършат нищо по въпроса.

„ Проблемът е, че няма надзор над тази институция, с цел да си прави работата, а не да работи като чадър “, уточни Василев. Той е безапелационен, че няма по какъв начин страната да тръгне напред, до момента в който е „ пробита лейка и всичко тече “.

„ Видя се, че след нашето ръководство страната освен не банкрутира, както се твърдеше, а имаше растеж на стопанската система и под 3% бюджетен недостиг. Това значи, че тези пари ги е имало във всяка една година преди този момент, само че те не са стигали до хората. Когато оставиш лекарите на минимална заплата, обикновено е да отидат в чужбина, когато оставиш и учителите с чорапи с дупки, обикновено е да няма млади фрагменти за тази специалност “, добави той.

По мотив новото обединяване с Демократична България Василев съобщи, че и с други партии и неправителствени организации може да обединат старания за това, България да стане страна, в която всички желаят да живеят.

„ Трябва да се впрегне цялата сила на всички хора, които желаят нещата да се подобрят, с цел да може и страната да тръгне напред “, разясни още той.

Според него първият длъжностен кабинет на Гълъб Донев освен, че не е заварил страната „ на пауза “, както твърди президентът Румен Радев, а стопанската система България е била с съвсем 4% растеж, като това се е случило макар рецесията с инфлацията и нахлуването на Русия в Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР