,,Асен Василев нека да не разиграва администрацията в община Хасково,

...
,,Асен Василев нека да не разиграва администрацията в община Хасково,
Коментари Харесай

Произнесоха присъдата на Асен: Плащай си глобата вместо да тормозиш общините и да искаш глупости

,,Асен Василев дано да не разиграва администрацията в община Хасково, ами да отива и да си заплаща санкцията. Ако не е прочел закона (за гражданската регистрация), да го прочете – там написа, че на 30 ден, в случай че си се преместил, би трябвало да смениш сегашния си адрес. Да не върви да тормози общините и да желае нелепости, на които няма право, а да върви да си заплаща санкцията и да престане да ни занимава със себе си “, съобщи проф. Михаил Константинов пред „ Труд news ”.
„ Доколкото разбрах, актуалният адрес на господин Василев е отвън страната (б.р. в САЩ). Това значи, че той няма изборни права за локални избори. Няма по какъв начин да гласоподава, тъй като към 28 април 2023 година всеки български жител, който има изборни права, би трябвало да е имал регистриран сегашен или адрес на територията на страната. Много българи, които имат сегашен адрес отвън страната, се обаждат. Прибрали са се преди известно време в страната, само че не са положили старания да трансформират регистрацията по сегашен адрес и не попадат в изборните описи “ – това разяснява заместник-председателката и представител на ЦИК Росица Матева на брифинг.
По-рано през днешния ден финансовият министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев отиде да упражни правото си на глас, само че бе върнат от секционната комисия, защото е бил премахнат от изборните описи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР