Асен Василев е “Мистър Еврозона , колкото Ханибал Лектър е

...
Асен Василев е “Мистър Еврозона , колкото Ханибал Лектър е
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Асен Василев е “Мистър Еврозона”, колкото Ханибал Лектър е “Мистър Човеколюбие”

Асен Василев е “Мистър Еврозона ”, колкото Ханибал Лектър е “Мистър Човеколюбие ”. Обича еврото, единствено че не и в гарнитура със “зона ”.

 

Това написа депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. Неговият коментар идва след думи на водача на Демократична България Христо Иванов, който нарече сегашния финансов министър Асен Василев - " Мистър Еврозона ". Иванов посочи, че се чака в края на годината да  " има прозорец и България да влезе в еврозоната ".

 

Ето какво още прибавя Вълчев:


Първо – през 2021 година, искаше обществен спор и открито показваше скептицизъм. След това започва прикрито да съботира влизането ни в еврозоната – напомпа инфлацията, утежни събираемостта и подвигна дефицита.


Това е първият финансов министър на България, без каквито и да е бюджетни полезности. Популист, за който бюджетът е единствено инструмент за извършване на покупки на гласове, политически напор и присвояване.


Асен Василев е основата пречка за влизането ни в еврозоната, а отстраняването му от позицията на финансов министър – основната причина (и дребна врата – по Христо Иванов) това да случи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР