Асен Василев да подаде оставка като съпредседател на Продължаваме промяната

...
Асен Василев да подаде оставка като съпредседател на Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Чорапен скандал. С какво ядоса Асен Василев един от синдикатите в образованието

Асен Василев да подаде оставка като съпредседател на " Продължаваме промяната " и да се извини.

Това желаеха през днешния ден в специфична позиция от профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа ".

Василев провокира гнева на един от учителските профсъюзи, който се оказа  " безпределно засегнат и шокиран от грозните думи ",  със собствен коментар по време на присъединяване си по бТВ: 

" Когато оставиш учителите да вървят с чорапогащници с дупки, обикновено е да нямаме естествени учители в учебните заведения и в този момент занапред да навлизат нови фрагменти ".

В апела на синдиката за оставка на Василев са представени Платон, Макиавели, а в края се напомня, че " българските учители са в протестна подготвеност и са подготвени за митинги в очакване на бюджет 2023 ".

" Припомняме Ви, господин Асен Василев, че държавното управление, управлявало преди Вас, усили двойно учителските заплати, като това нарастване се обезличи заради инфлацията по виновност и на Вашето ръководство!

Затова, господин Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското обучение, за българските учители и още по-малко за тяхната " нормалност "  и външен тип! ", написа още в позицията, подписана от ръководителя на синдиката доктор Юлиян Петров.



На заглавната страница на профсъюз " Образование " в интернет посрещат няколко огромни фотоси на профсъюзни дейци само с просветния министър на ГЕРБ Красимир Вълчев, макар че след него се изредиха най-малко още няколко души отпред на МОН.

От " Продължаваме промяната " дадоха отговор, че в 48-то Народно заседание са предложили при удължаването на бюджета да се продължи политиката учителските заплати да са 125 % от междинната работна заплата за страната, само че това не било подкрепено от ГЕРБ.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР