Артур Фис е само на 19, но вече кара светът

...
Артур Фис е само на 19, но вече кара светът
Коментари Харесай

19-годишният Фис победи Рууд след впечатляващо представяне


Артур Фис е единствено на 19, само че към този момент кара светът на тениса да приказва от ден на ден за него. Французинът изигра брилянтен мач и победи международния №4 Каспър Рууд с 6-0, 6-4 на АТР 500 шампионата в Хамбург.

Тийнейджърът изцяло надигра трикратния финалист в Големия шлем като имаше потребност от едвам 77 минути на корта, с цел да доближи до най-голямата си победа до този миг. Той осъществя 35 уинъра по отношение на едвам 6 на противника си като в това време нападателната му игра донесе единствено 12 непредизвикани неточности.

В началото превъзходството на Фис бе в действителност впечатляваща. Французинът завоюва първите седем гейма в мача преди Рууд да се запише в резултата. Норвежецът продължи да печели по-трудно подаванията си, а при 4-5 позволи пробив на 0, сервирайки за оставане в дуела.

На полуфинал Фис ще играе с Александър Зверев. Германецът е единственият подложен в топ 4, откакто победи другия френски младеж в топ 100 Лука ван Аш – 6-3, 6-4.

В другия полуфинал един против различен застават Джиджен Джан и Ласло Джере. Китаецът в профил Даниел Алтмайер след 6-4, 6-4, до момента в който сърбинът се оправи с Лоренцо Музети – 7-5, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР