Артистът Станислав Трифонов - Насимо за FineGRAFFart - платформата, която

...
Артистът Станислав Трифонов - Насимо за FineGRAFFart - платформата, която
Коментари Харесай

Насимо: FineGRAFFart е платформа, която финансира стенописи на училищни фасади

Артистът Станислав Трифонов - Насимо за FineGRAFFart - платформата, която финансира фрески на учебни фасади

FineGRAFFart е платформа, която разрешава посредством продажбата на изкуство да се събират бюджети, с цел да се изрисуват фасадите на образователни заведения. Това сподели художникът и графити актьор Насимо, в “Денят на Фокус " по Радио “Фокус ". На уеб страницата му пишат шефове на образователни заведения, част от които нямат финансова опция да платят декорирането на учебното заведение си със фрески, само че имат предпочитание за това. Така Насимо е стигнал до концепцията посредством платформата да се реализират продажби на принтове и рекламни продукти, като парите отиват за основаването на неповторимите творби на изкуството върху учебни фасади.

“Самият аз като дребен, защото нямаше в учебно заведение фрески, рисувах с мои другари стените. Даваха ни да ги сътворяваме легално. Знам какъв брой е значимо децата да порастват в една въодушевена среда - по този начин имаш повече предпочитание да отидеш на учебно заведение.

Това въодушеви раждането на платформата. Директори на образователни заведения се свързват с нас и споделят, че желаят да изрисуваме фасадата им. Дават ни като актьори опция да се изявим, постоянно решаваме какво тъкмо да бъде нарисувано дружно. Наше е решението за композицията. В новия ни уебсайт човек елементарно може да кандидатства с учебното заведение си - написа какъв брой квадратни метра ще бъде рисунката. Ние преглеждаме всички кандидатури и по този начин имаме опция да продължим идеята си ", разясни Насимо.

Цар Симеон Велики в Търговище е професионална гимназия, която към този момент е изрисувана по този механизъм. “Там съм учил и за мен беше вдъхновяващо да видя какъв брой се е развила средата ", сподели Насимо.

“Когато рисувах втората си гимназия “Никола Маринов ", имахме сказка с възпитаници и най-интересното беше, че те бяха по този начин въодушевени, че всички завършващи художествената паралелка бяха рисували вътре в учебното заведение по стените. Сякаш влизаш в Сикстинската шапка, изрисувана от възпитаници! ", развълнува се актьорът.

“Пред да рисуваме във всяко образователно заведение, желаеме да организираме лекции, с цел да повишим интереса на децата към изкуството. Важно е те да знаят, че в България с изкуство можеш да се изхранваш, в случай че си задоволително твърдоглав и въодушевен. Зад платформата стоят жена ми, която ужасно доста ми оказва помощ, Айлин - нашата координаторка, човек, който написа публикации, актьори. ClearWare сътвориха уеб страницата - те са новаторска компания, която се занимава със старт ъпи ", разясни Насимо.

“Събрали сме се екип от образни актьори, търсим още изобретателни хора, които желаят да се занимават с този тип творчество в границите на България. Трудно е у нас човек на изкуството да с е осъществя самичък, а имаме страхотни гении и би трябвало да им оказваме помощ ", сподели още Станислав Трифонов-Насимо.

Ако припознавате идеята, отивате в уеб страницата, можете непосредствено да дарите сума или да купите репродукция или рекламен материал. Потребителите сами вземат решение за коя идея отиват средствата им. Можете да разберете повече за самодейността на уеб страницата https://finegraffart.com/bg/.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР