Арсенал победи с 5:3 Барселона в зрерищна контрола. Двубоят бе

...
Арсенал победи с 5:3 Барселона в зрерищна контрола. Двубоят бе
Коментари Харесай

Арсенал се разправи с Барса в шоу на най-скъпия стадион в света

Арсенал победи с 5:3 Барселона в зрерищна контрола. Двубоят бе един от най-зрелищните от стартирането на предсезонната подготовка на европейските тимове.

Мачът се изигра на американска земя в Лос Анджелис на най-скъпия стадион в света “SoFi Stadium ”.

Барселона откри резултата след единствено 6 минути игра. Ез Абде открадна топката в половината на „ топчиите “, потегли на дрибъл, проби в наказателното поле и върна към точката за дузпа, където Рафиня стреля, само че Аарън Рамсдейл избави. При рикошета обаче кълбото попадна на крайници на Роберт Левандовски и полякът вкара безпроблемно първото попадение на каталунците в предсезонната подготовка на отбора.

„ Топчиите “ бързо върнаха гола откакто Букайо Сака съумя да се възползва от неточност в отбраната на Барса в 11-ата минута. Бен Уайт пусна топката с пай пас в наказателното поле, който се оказа неакуратен. Маркос Алонсо обаче не съумя да я почисти и тя попадна в притежанието на Сака, който означи в близкия ъгъл.

Арсенал имаше страховит късмет бързо да поведе в резултата. В 14-ата минута Жезус се оказа на страхотна позиция в наказателното поле. Бразилецът залъга на два пъти новото попълнение на Барселона Ориол Ромеу и пусна топката паралелно на голлинията към Сака. Там обаче се намираше Роналд Араухо, който мазета.

В 21-ата минута „ артилеристите “ получиха късмет да изпълнят дузпа след игра с ръка на Араухо. Тя обаче бе пропусната от изпълнителя Сака, който стреля вдясно от вратата на Марк-Андре тер Стеген. 

Барса поведе още веднъж в резултата след гол на Рафиня непосредствено от директен свободен удар. Бразилецът въпреки всичко имаше и сериозна доза шанс, откакто неговият удар рикошира в стената от футболисти, издигната от Рамсдейл.

В самия завършек на първото полувреме, Арсенал върна и втория гол на Барса, правейки резултата 2:2. Сака навлезе в наказателното поле и центрира на втора греда, където с глава топката бе отиграна от Мартин Йодегор. Тя попадна на пътя на Кай Хаверц, който на празна врата нямаше проблеми да означи. Така завърши и изпълнената с попадения и забавни моменти първа част на дуела.

В 56-ата минута символичните домакини поведоха за пръв път в резултата с помощта на Леандро Тросар. Белгиецът получи топката към границата на наказателното поле и със слаб, само че прецизен удар откри далечния завършек на вратата на влезлия като промяна пазач на Барса Иняки Пеня.

Друг от заменените през второто полувреме, Усман Дембеле, нацели греда в 75-ата минута след страхотна контраофанзива на каталунците в опит да изравнят резултата.

Секунди по-късно Арсенал вкара още едно попадение. Киърън Тиърни центрира към Тросар и крилото, пристигнало от Брайтън през януари, означи, покачвайки на 4:2.

В 80-ата минута Барса още един път уцели греда след удар на Алехандро Балде. Младокът напредна с топка в крайници отляво в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че право в десния непряк дирек на Рамсдейл.

8 минути по-късно каталунците въпреки всичко върнаха едно от двете попадения пасив. Дембеле изведе на страхотна позиция Феран Торес, който с едно допиране стреля и размина Рамсдейл.

Буквално в ответната офанзива Арсенал още веднъж излезе напред с 2 гола след бомбен шут на португалеца Фабио Виера, който стреля от към 25 метра и не остави късмет на стража Пеня.

В идващите си контроли Арсенал излиза против Монако на 2-и август, до момента в който Барселона се изправя против Реал Мадрид в Ел Класико на 30-и юли.

 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР