Арсенал да елиминира Бенфика на 1/16-финалите в Лига Европа след

...
Арсенал да елиминира Бенфика на 1/16-финалите в Лига Европа след
Коментари Харесай

Арсенал обърна Бенфика и продължава похода си в Лига Европа

Арсенал да отстрани Бенфика на 1/16-финалите в Лига Европа след победа с 3:2 като хазаин (1:1 в първата среща). Букайо Сака и Пиер-Емерик Обамеянг изиграха основна роля за триумфа на " артилеристите ", които до 87-ата минута играеха при 2:2 и бяха застрашени от отпадане.

В 21-вата минута Букайо Сака изведе зад отбраната Обамеянг, който беше на една линия с защитник на противника. Габонецът невъзмутимо копна топката около вратаря Елтон Лейте - 1:0.

" Орлите " изравниха още преди почивката. В 43-ата минута Диго Гонсалвеш извърши по съвършен метод пряк-свободен удар и Бернд Лено не съумя да стори нищо - 1:1.

В 61-ата минута гостите от Лисабон поведоха в резултата. Балонна топка, изритана от вратаря, беше преценена неприятно от халфа на Арсенал Дани Себайос, който се опита с глава да върне към Лено. Рафа Силва обаче стигна пръв до кълбото и с лекост вкара за 2:1.

Веднага по-късно Себайос беше сменен от Томас Партей. Появилият се също в този епизод Вилиан направи стремително включване, откакто в 67-ата подаде към Тиърни, който с левачката осъществя за 2:2.

Дарвин Нунес стреля рисково към вратата на Арсенал в 73-ата минута. След още три минути символичните посетители пропуснаха в обстановка двама против един бранител и вратаря.

За последния към четвърт час Артета предприе риск, вкарвайки Лаказет за сметка на бранител - Белерин.

Офанзивният метод на мениджъра даде резултат в 87-ата, когато Сака отново откри Оба-Оба и той с глава простреля Лейте за 3:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР