Ароматен и вкусен сладкиш, създаващ невероятно настроение на трапезата. Насладете

...
Ароматен и вкусен сладкиш, създаващ невероятно настроение на трапезата. Насладете
Коментари Харесай

Немски сладкиш с извара и маково семе

Ароматен и апетитен сладкиш, създаващ необикновено въодушевление на трапезата. Насладете се на един шедьовър от немската кухня.

Необходими Продукти

За основата


● брашно - 190 г
● краве масло - 90 г
● захар - 80 г

За пълнежа


● прясно мляко - 450 г
● краве масло - 60 г
● маково семе - 100 г
● захар - 80 г
● грис - 50 г
● извара - 200 г
● яйца - 1 бр.
● сол - 1 щипка
● ванилия - 1 бр.

Начин на подготвяне

Немски сладкиш с извара и маково семе, който ще ви изненада прелестно с неповторимия си усет.

За този апетитен немски сладкиш първо се подготвя пълнежа. В дребна тенджерка се налива студеното прясно мляко. Прибавят се кравето, масло, захарта и маковото семе. Тенджерката се поставя на котлона, сместа се разбърква и оставя да заври на междинна температура. При непрестанно бъркане, с цел да не стане на бучки, се прибавя грис. Пълнежът се готви още четири-пет минути и се дръпва настани с цел да се охлади.

В купа се смесват изварата, яйцето, щипка сол и ванилията. С помощта на миксер сместа се разрушава, до момента в който се получи равен и тънък крем, след което се прибавя към изстиналата макова примес.

Основата за сладкиша се подготвя, като в подобаващ съд се смесват пресятото брашно, нарязаното на дребни късчета студено краве масло и захарта. С ръце или с миксер се комбинират трите продукта, до момента в който се получи ронливо тесто, което се разделя на две.

Използва се форма с преносим ръб, дъното на която е покрито с хартия за печене. С половината от тестото се покрива дъното на формата, като се притиска с пръсти с цел да се оформи блат. Отгоре се разпределя маковоизвареният заряд. Върху пълнежа се посипва останалата част от ронливото тесто, без да се притиска.

Сладкишът се пече в авансово загрята на 180 градуса фурна, за към 50 минути. Трябва да се получи прекрасен, лек златист тен. Когато е подготвен сладкишът с грис, се оставя да се охлади изцяло във формата. След това се маха страничният ръб на формата и сладкишът е подготвен за сервиране.

Добър вкус с този шедьовър от немската кухня!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР