Ароматът й се свързва с нежност, любов, романтика, сладост и

...
Ароматът й се свързва с нежност, любов, романтика, сладост и
Коментари Харесай

Ароматът й се свързва с нежност, любов, романтика и сладост

Ароматът й се свързва с деликатност, обич, романтика, наслада и от епохи се счита за скъпа. Ванилията! Всеки е виждал тези красиви ванилени шушулки, цялостни с дребни уханни семенца, които прибавят незаместим усет към питиета, захар на кристали, десерти. 

Интересно е, че както доста други подправки с потвърдени изгоди за здравето, по този начин и ванилията е потребна за здравето ни, поше " За дамата ". 

1. Съдържа минерала магнезий, както и калий, калций, манган

Магнезият е жизненоважен минерал, нужен за цялостното здраве, участващ в над 250 процеса в човешкото тяло. Той е балансиращ минерал, за който е известно, че подкрепя синтеза на силата, здравето на мозъка и сърцето, понижава риска от внезапни промени в настроението, мускулни крампи, мигрена и други. 

За калия е известно, че е нужен за поддържане на здравословни равнища на кръвното налягане и подкрепя регулирането на водата в тялото, понижава напрежението и напрежението.

Калцият пък е значим освен за костите и зъбите, само че има данни, че понижава кортизола в тялото, до момента в който манганът е от значително значение за нашето въодушевление, метаболизма, функционалността на нервната система и усвояването на други хранителни субстанции. 

2. Ванилията е позната и като афродизиак

Има храни, които подкрепят половото здраве, само че също по този начин и чийто мирис въздейства на настроението ни за обич. Ванилията е тъкмо такава. Тя способства за повишение на хормоните в тялото, които са свързани с любовта и щастието, като окситоцинът и допаминът да вземем за пример. Те ни карат да се усещаме щастливи, влюбени.

3. Срещу тревога и меланхолия

Някои неврологични проучвания са потвърдили, че ванилията може да има позитивен резултат върху хора, страдащи от меланхолия и тревожни разстройства. Бърза напитка за положително въодушевление е чаша топло мляко, може и ядково с добавени малко ванилия и канела. Изследване, извършено в Memorial Sloan-Kettering в Ню Йорк, демонстрира, че излагането на ванилова ароматерапия е потвърдено дейно за облекчение на признаците на клаустрофобия.

4. Облекчава гаденето

Едно от най-хубавите преимущества на ванилията е, че може да помогне за усмиряване на стомаха при положение на възприятие на гадене. За задачата в чаша вода се прибавят няколко капки ванилов дестилат и напитката се изпива. 

5. За здрави на зъбите

Ванилията съдържа ванилин, който е сходен на капсаицина в лютите чушки и евганолите в подправките като канелата. Ванилинът е съединяване, което има позитивен резултат върху централната нервна система. Смята се, че ванилията може да помогне в битката против зъбобол и инфекциите в устната празнина.

6. Облекчава храносмилателни разстройства

Билковият чай с ванилия може да облекчи храносмилателните проблеми, сочат някои западни проучвания. Просто при запарването на чая се прибавят малко количество ванилови семенца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР