Армията продължава да изпитва недостиг на кадри. Недокомплектът в някои

...
Армията продължава да изпитва недостиг на кадри. Недокомплектът в някои
Коментари Харесай

Армията спешно търси военни

Армията продължава да изпитва дефицит на фрагменти. Недокомплектът в някои армейски поделения е над 20%, или към 5000 души. На този декор Министерството на защитата разгласи свободни 188 войнишки места, записването за които завършва на 7 ноември. Гарнизонът в Благоевград, в който са на въоръжение бронираните машини Командо Селект и Гардиън, също има потребност от бойци. Гарнизонът през днешния ден пази летище от офанзива на терористи в границите на огромно интернационално обучение. За специалността боец и за достойнството на пагона - от тактическия полигон в Симитли описват Александър Марков и оператора Росен Петрински.

Малко след 11 ч. трима терористи атакуват летище под защитата на български военни. Пет минути по-късно българските военни отблъскват офанзивата. За благополучие, това е единствено сертифициращо обучение в границите на НАТО.

Войниците от поделението в Благоевград съумяха да защитят летището " Симитъл " в измислената страна Ийстленд и благодарение на ето тези бронирани машини, каквито има на въоръжение в българската войска.

Въпреки ниските хонорари, военните организират учението за отбрана на летището съвършено.

Ст. лейт. Веселин Станков, пълководец на 1-и охраняем взвод за защита на летище - Благоевград: Преди малко се реализира офанзива с леко стрелково оръжие над КПП-то, при което ние го затворихме и със силите на взвода, който е тук ситуиран, го отразихме.
Редник Благой Костурков е на работа от март.

Редник Благой Костурков, мерач оператор на бронирана машина: Цялата работа, която вършим ние, е работим с тези оръжия, които са на купола - гранатомет и картечница. - Вие сте индивидът, който стреля? - Тъй правилно.
Наблюдателите от НАТО са удовлетворени от учението.

Майор Клауди Салавестри, Сухопътно командване на силите на НАТО - Измир: Видях доста готови и опитни бойци, които работят професионално и съгласно Доктрината на НАТО. Полковник Красимир Кръстев, пълководец на Бригадното командване в Благоевград: Това се дължи най-много на техния професионализъм, който не се построява за един ден.
Надеждата и на бойците, и на техните командири е 30-те свободни места в поделението в Благоевград да се запълнят. В бюджета за 2018-а са заложени пари за нарастване на войнишките заплати. Незаети длъжности има още в Алпийския батальон в Смолян и четири поделения в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР