Армията на Русия създава затворен интернет - "военен, красив и

...
Армията на Русия създава затворен интернет - "военен, красив и
Коментари Харесай

Руската армия създава собствен - затворен интернет

Армията на Русия основава затворен интернет - "военен, хубав и върховен ". Цялата значима информация ще се пази само на сървърите на министерството на защитата в Москва, написа в. "Известия ".

Затворената система за замяна на цифрови данни ще се назовава мултисървисна транспортна мрежа за взаимозависимост (МТМС). Първият стадий от работата по нея ще завърши още тази година, а до две години тя ще бъде построена напълно, заяви за вестника министерството.

МТМС ще разполага със лична търсачка, а с цел да работи тя без значение, военните ще прокарат влакнесто-оптичен канал през Арктика. Според специалисти опитът от основаването на системата ще се употребява и при образуването на национална мрежа. Според специалисти по кибернетична сигурност МТМС ще подсигурява електронната сигурност на страната наред със предпазения съветски сегмент от интернет, чието основаване се разисква в този момент във федерацията, написа изданието.

Военната мрежа за замяна на информация би могла да стане сегмент от предпазения съветски интернет бранш и да се употребява в бъдеще в националното стопанство на Русия - да вземем за пример за покупки и надзор върху качеството на продукцията, припомня бизнес аналитикът Сергей Вилянов готвения съветски закон за "суверенен интернет ".

Предвижда се този закон да обхване гражданската инфраструктура, с цел да може при поява на съществени геополитически проблеми съветската система да премине към самостоятелна работа, разяснява Урван Парфентиев, координатор на Центъра за безвреден интернет в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР