Армията на Израел е открила документи и други материали в

...
Армията на Израел е открила документи и други материали в
Коментари Харесай

Израел: Иран е превел над 150 млн. долара на Хамас

Армията на Израел е разкрила документи и други материали в тунел в линията Газа, показващи директните връзки и съгласуваност на " Хамас " с Иран . Това твърди представителят на Израелските отбранителни сили (ИОС) контраадмирал Даниел Хагари, представен от " Таймс ъф Израел ".

" Намерихме публични документи на " Хамас " от 2020 година, в това число детайлности заи Яхя Синвар сред 2014 година и 2020 година ", уточни той и добави, че Техеран е превел над 150 милиона $ на палестинската формация.

" Това е още един образец за това по какъв начин Иран изнася гнет в Близкия изток. Това е световен проблем ", акцентира Хагари.
 Израел: Иран финансира
Израел: Иран финансира " Хамас "

Нови обвинявания към Техеран

Той съобщи, че информацията от разузнаването се дава на съдружниците на Израел, с цел да бъде тествана.

Хагари уточни и че в същия под земята комплекс военните са намерили сейф и спомагателни чанти с повече от 20 милиона шекела (5,5 милиона долара) в брой.

По негови думи армията е разкрила още милиони долари в обекти на " Хамас " в линията Газа.

На фотоси, оповестени от ИОС, няколко плика с пари са адресирани до Синвар.

Напрежението в Близкия изток избухна на 7 октомври, откакто бойци от " Хамас " започнаха като убиха доста поданици на кибуците покрай границата с Газа и отвлякоха над 200 израелци, в това число дами, деца и възрастни хора.

" Хамас " твърди, че нападението е в отговор на нападателните дейности на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Стария град на Йерусалим.

Впоследствие и стартира бомбардировки против анклава и някои региони в Ливан и Сирия и предприе сухопътна интервенция против " Хамас ".
 Иран:
Иран: " Хамас " и " Хизбула " могат елементарно да си набират оръжия от Украйна

На черния пазар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР