Армията на Донецката народна република, заедно с руските войски, настъпва

...
Армията на Донецката народна република, заедно с руските войски, настъпва
Коментари Харесай

Ожесточени боеве в Донбас - войските на ДНР и Русия настъпват

Армията на Донецката национална република, дружно с съветските войски, настава по югозападното направление, оповестява " Русская весна ".

Армията на ДНР е освободила популации пункт Славное на югозапад от Донецк. Бойците на националната милиция водят упорити боеве и притискат съперника. Много от военнослужещите освобождават своите родни места, в които не са стъпвали от 2014 г, отбелязва изданието.

Междувременно излиза наяве, че украинските военни на донецкия фронт привършват боеприпасите, поради които мнозина от тях се предават, заяви представителят на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин.

Той показа, че настъплението на силите на ДНР на някои сектори върви " по-бързо, в сравнение с преди ".

Интензивността на бойните дейности в Мариупол е обвързвана " със задачата да се обезпечи сигурността на популацията и да се запази инфраструктурата ", изясни Басурин.

Украински морски пехотинци, бягайки небрежно от своята база в източната част на Мариупол, са не запомнили да смъкват държавния си байрак, който попадна като трофей в ръцете на командосите от спецназа на вътрешното министерство на ДНР, предава в Телеграм-канала си военният сътрудник Александър Сладков.

Бойците от силите на ДНР акуратно събраха украинското знаме и издигнаха знамената на Русия и ДНР. Командващ ритуала бе министърът на вътрешните работи на ДНР Алексей Дикий, а локалните поданици се събраха под звуците на химните на ДНР и РФ, добавя кореспондентът.

Междувременно от съветското МО оповестиха, че за последното денонощие са свалени 5 украински бойни самолета и 19 дрона.

Говорителят генерал-майор Игор Конашенков посочи, че 4 Су-24 са свалени над Черниговска областью и един Су-27 е ударен край Краматорск.

В Херсонска област са били прехванати във въздуха пет ракети от украинска реактивна система за залпов огън " Смерч ".

За денонощието на 27 март оперативно-тактическата авиация и ракетните войски са поразили 36 украински военни обекта - два командни пункта, два зенитно-ракетни комплекса, една установка за реактиве залпов огън, три стлада за муниции, два склада за гориво-смазочни материали и 23 региона на концентриране на украинска бойна техника.

Всичко от началото на специфичната военна интервенция са унищожени - 308 дрона, 1713 танка и други бойни бронирани машини, 170 установки за реактивен залпов огън, 715 оръдия и миномета, както и 1557 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР