Армения заяви в сряда, че няма да присъства на срещите

...
Армения заяви в сряда, че няма да присъства на срещите
Коментари Харесай

Армения няма да участва в срещите на ОДКС

Армения съобщи в сряда, че няма да участва на срещите на водения от Русия боен съюз - Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС) и че няма да има непрекъснато посланичество в блока при, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

" Замразяването на връзките с ОДКС значи, че Армения няма непрекъснат представител в ОДКС и не взе участие в събития на високо и високо равнище ", сподели арменският министър председател Никол Пашинян по време на. съвещание на Народното събрание, представен от ТАСС.

Армения е член на ОДКС, който, с изключение на Русия, включва още Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Беларус.

Но Пашинян пропусна няколко скорошни срещи на блока на фона на рязък срив в връзките с Русия. Миналата седмица той сподели, че участието на Армения в ОДКС е " замразено ", без да обясни какво значи сходно заледяване.

ТАСС цитира думите на Пашинян, че участието в ОДКС " основава проблеми със сигурността " на Армения и че това, което той назова " де факто " заледяване на участието, може да стане " де юре ", в случай че опасенията на Ереван не бъдат прегледани.

Откакто пристигна на власт в гражданска война през 2018 година, Пашинян задълбочи връзките на Армения с Европа и Съединените щати, като неведнъж си навлече гнева на обичайния съдружник Русия.

Ереван неведнъж е казвал, че съюзът му с Москва не засяга войната в Украйна, до момента в който Пашинян упрекна Русия, че се стреми да подкопае неговото държавно управление.

Армения упреква Русия, че не е съумяла да я отбрани от дългогодишния противник Азербайджан, който се сближи с Москва през последните години.

Арменските медии оповестиха във вторник, че ръководителят на Народното събрание на страната, непосредствен съдружник на Пашинян, е предложил контингентът от съветски граничари, които оказват помощ да патрулират границите на Армения, да бъде изтеглен.

През септември, което провокира. Русия, която имаше мироопазващи сили в района, не се намеси, което разгневи мнозина в Армения.
 Лондон: Доминацията на Русия в някогашния Съюз на съветските социалистически републики понижава поради войната в Украйна
Лондон: Доминацията на Русия в някогашния Съюз на съветските социалистически републики понижава поради войната в Украйна

Москва губи и икономическото си въздействие поради риска от вторични санкции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР