Armani Group заяви в сряда, че повече няма да използва

...
Armani Group заяви в сряда, че повече няма да използва
Коментари Харесай

"Армани" забранява използването на ангорска вълна

Armani Group съобщи в сряда, че повече няма да употребява ангорска вълна, започвайки от есенно-зимния сезон 2022-23. Този артикул се прибавя към листата с изключени от приложимост материали според политиката да не се употребява естествена четина.

Италианската компания за първокласни артикули се причислява към поредност от марки, забраняващи извънредно меката вълна, получена от живи зайци. За това способства натискът на организации за отбрана на животните и по-загрижени за околната среда купувачи.

Миналия месец организацията " Хора за етично отношение към животните " (PETA) разгласи, че първокласната платформа за електронна търговия Farfetch ще спре да продава ангорска вълна до април 2022 година

Организацията води от години акция за възбрана на ангорската вълна, която се създава главно в Китай, като разказва техниките, употребявани за събиране на козината от зайци, като жестоки.

Ходът на " Армани " бележи още една стъпка към резистентност, откакто групата забрани животинската кожа през 2016 година и подписа през 2019 година " Моден пакт " с други огромни имена в промишлеността за справяне с изменението на климата, се споделя в изказване на компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР