Аржентинският гранд спечели Суперкупата на страната за 2019 година, след

...
Аржентинският гранд спечели Суперкупата на страната за 2019 година, след
Коментари Харесай

Ривър Плейт откри най-модерния стадион в Аржентина с разгром и рекорден трофей

Аржентинският гранд завоюва Суперкупата на страната за 2019 година, откакто разгроми с 5:0 Расинг. Носителят на купата на страната и първенецът за 2019 година не съумяха да играят мача предходната година поради пандемията Covid-19. Така конфликтът откри най-новия и съвременен стадион в Аржентина - “Стадио Унико”, който бе изработен особено за идната Копа Америка, в провинцията Сантияго дел Естеро.

“Милионерите” влязоха като огромният любимец в мача, откакто в последния конфликт сред двата отбора разрушиха като посетител някогашния първенец на Аржентина с 6:1.
¡¡DALE, CAMPEÓN!!
— River Plate (@RiverPlate)

Двубоят бе открит и имаше положения пред двете порти до първата част, която приключи с най-малък задатък на “червено-белите”. Попадението беше дело на голмайстора на Ривър Боре, който се разписа с глава в 31-ата минута.
В 38-ата минута Чанкалей беше покрай равенството, само че гредата избави Армани.
През втората част играчите на напряко разпиляха футболистите на някогашния испански национал - Хуан Антонио Пици. В рамките на 12 минути Алварес (69), Де ла Крус (70), (73-автогол) и Суарес (81) пратиха още четири пъти топката във вратата на Ариас, с цел да донесат рекордния 12-и трофей за Гаярдо отпред на “милионерите”. Бившият халф от дълго време към този момент е най-успешният треньор в историята на обичания му Ривър, само че сензационното е, че продължава да не съумява да изведе гранда до купата на Аржентина. Това е втората му Суперкупа на страната след тази през 2017 година.
¡¡DALE, CAMPEÓN!!
— River Plate (@RiverPlate)

Успехът е още по-сладък за Ривър, защото върна преимуществото пред безконечния противник за титли извоювани в Аржентина. Това е 49-ото отличие за “милионерите”, които имат рекордните 36 трофеи и 13 купи. Шампионът Бока Хуниорс остана с 48, до момента в който Расинг е трети с 31, “генуезците” въпреки всичко не престават да водачи по общо извоювани трофей с тези на интернационалната сцена. Грандът от “Бомбонера” има общо 70, до момента в който Ривър е с 67.
¿Cómo quedó la lucha de títulos entre Boca y River? Sumale un trofeo más al Millonario

— Diario Olé (@DiarioOle)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР