Аржентинският гранд Ривър Плейт спечели с 1:0 първия полуфинал за

...
Аржентинският гранд Ривър Плейт спечели с 1:0 първия полуфинал за
Коментари Харесай

Ривър докосва финала за Копа Либертадорес

Аржентинският гранд Ривър Плейт завоюва с 1:0 първия полуфинал за Копа Либертадорес против сънародниците си от Ланус. Пред цялостни трибуни и невероятна атмосфера на " Монументал " героят още веднъж се споделяше Игнасио Скоко, който донесе успеха в 82-ата минута.

Попадението бе негово седмо в конкуренцията, откакто влезе в историята, ставайки първият футболист в пет гола в мач от елиминациите на шампионата. Както е известно, той стори това при историческото 8:0 над боливийския Хорхе Вилстерман в четвъртфинална среща-реванш.

Наставникът на домакините Марсело Гаярдо бе заложи на състав от 10 аржентинци, като само левият бранител Марсело Сараки бе от Уругвай.

" Милионерите " бяха по-активни през цялата среща, само че мъчно стигаха до чисти положения, защото Ланус, който за първи път е на полуфинал в Копа Либертадорес, играеше доста добре тактически, като не оставяше пространства на своя съперник.

Ривър въпреки всичко стигна до подобаващ триумф в 82-ата минута, когато Мартинес би от границата на наказателното поле, вратарят Андрада мазета, само че при добавката опитният Скоко бе най-съобразителен и прати коженото кълбо в мрежата за 1:0.

Голът бе негов 12-и от 14 мача във всички шампионати с екипа на Ривър. Този обаче дава съществено преимущество на " милионерите ", които мечтаят да се върнат на финала за Копа Либертадорес, където победиха за последно през 2015 година.

Срещата-реванш е на 31 октомври е на стадион " Нестор Диас Перес ", където домакините от Ланус ще се опитат да пренапишат своята история, стигайки първи край за Либертадорес. Оптимизмът на " виненочевените " идва от това, че в последните си четири семейства от шампионата записаха 4 победи, вкарвайки 11 гола и запазвайки вратата си суха.

РИВЪР ПЛЕЙТ - ЛАНУС 1:0
1:0 Скоко (82)


Полуфинали на Копа Либертадорес 2017

25 октомври, Ривър Плейт - Ланус 1:0
26 октомври, Барселона - Гремио

31 октомври,
Ланус - Ривър Плейт
1 ноември,
Гремио-Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР