Аржентинската звезда на световния футбол Лионел Меси вече подписа така

...
Аржентинската звезда на световния футбол Лионел Меси вече подписа така
Коментари Харесай

Меси втори най-добре платен футболист в света

Аржентинската звезда на международния футбол Лионел Меси към този момент подписа по този начин дълго чакания нов контракт с " Барселона " до лятото на 2021 година, а от авторитетното футболно издание " goal.com " разкриха какви са финансовите параметри. Предишният договор на голмайстора изтичаше в края на този сезон, а съгласно изданието с новия контракт той към този момент е най-платеният футболист в Примера дивисион. Досега челните позиции бяха заемани от звездите на " Реал " (Мадрид) Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

По силата на новото съглашение Меси би трябвало да получава по 500 000 паунда (565 000 евро) на седмица. Така той става вторият най-платен футболист в Европа след някогашния му съотборник и сегашна звезда на " ПСЖ " Неймар.

Само двама футболисти отвън Европа печелят повече от Меси и Неймар. Това са аржентинците Карлос Тевес и Езекиел Лавеци, които играят в богатата китайска Суперлига.

Испанската лига и УЕФА вършат рекомендации, ни никой не посочва горна граница на заплатите. Ние я надвишаваме, само че можем да си го позволим, призна президентът на " Барселона " Хосеп Мария Бартомеу , че каталунците нарушават рекомендациите на УЕФА за по-ниски хонорари.

Освен от заплата Меси получава и съществени пари от най-различни спонсори, като главният от тях е немският състезателен тръст " Adidas ", конкуриращ по този начин американците от " Nike ", които подсигуряват обувки на Кристиано Роналдо. Любопитното в тази ситуация е, че " Реал " играе с екипи на " Adidas ", а Барселона с такива на " Nike ". Сред другите известни спонсори на Меси са Pepsi, Gillette и Turkish Airlines.

Богатството на Меси все още е оценено на сума сред 200 и 230 милиона паунда. Тези числа са спекулативни, макар че съгласно известното икономическо издание „ Форбс ” аржентинецът е измежду стоте най-добре печелещи спортисти в света с доходи от към 81,5 милиона $ (67 милиона паунда) за 2016 година. Той е на 6,5 милиона $ зад Кристиано Роналдо и на 44 милиона $ пред идващия футболист в класацията Златан Ибрахимович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР