Аржентинската звезда на световния футбол Лионел Меси подписа вече така

...
Аржентинската звезда на световния футбол Лионел Меси подписа вече така
Коментари Харесай

Ето колко ще печели Меси след новия договор и с какви пари разполага

Аржентинската звезда на международния футбол Лионел Меси подписа към този момент по този начин дълго чакания нов контракт с Барселона до лятото на 2021 година, а от авторитетното футболно издание goal.com разкриха какви са финансовите параметри. Предишният договор на голмайстора изтичаше в края на този сезон, а съгласно изданието с новия контракт той към този момент е най-платеният футболист в Примера дивисион. Досега челните позиции бяха заемани от звездите на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

По силата на новото съглашение Меси би трябвало да получава по 500 000 паунда (565 000 евро) на седмица. Така той става вторият най-платен футболист в Европа след някогашния му съотборник и сегашна звезда на ПСЖ Неймар.

Само двама футболисти отвън Европа печелят повече от Меси и Неймар. Това са аржентинците Карлос Тевес и Езекиел Лавеци, които играят в богатата китайска Суперлига.

„ Испанската лига и УЕФА вършат рекомендации, ни никой не посочва горна граница на заплатите. Ние я надвишаваме, само че можем да си го позволим ”, призна президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, че каталунците нарушават рекомендациите на УЕФА за по-ниски хонорари.

Освен от заплата Меси получава и съществени пари от най-различни спонсори, като главният от тях е немският състезателен тръст Adidas, конкуриращ по този начин американците от Nike, които подсигуряват обувки на Кристиано Роналдо. Любопитното в тази ситуация е, че Реал играе с екипи на Adidas, а Барселона с такива на Nike. Сред другите известни спонсори на аржентинаца са Pepsi, Gillette и Turkish Airlines.

Богатството на Меси все още е оценено на сума сред 200 и 230 милиона паунда. Тези числа са спекулативни, макар че съгласно известното икономическо издание „ Форбс ” аржентинецът е измежду стоте най-добре печелещи спортисти в света с доходи от към 81,5 милиона $ (67 милиона паунда) за 2016 година. Той е на 6,5 милиона $ зад Кристиано Роналдо и на 44 милиона $ пред идващия футболист в класацията Златан Ибрахимович.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР