Аржентинецът-добряк Хуан Мартин дел Потро сътвори поредната изненада в тазгодишното

...
Аржентинецът-добряк Хуан Мартин дел Потро сътвори поредната изненада в тазгодишното
Коментари Харесай

Поредна сензация на US Open! Дел Потро отстрани Федерер

Аржентинецът-добряк Хуан Мартин дел Потро сътвори следващата изненада в тазгодишното издание на US Open. Ггигантът, който към този момент има купа от Откритото състезание на Съединени американски щати, още един път потвърди, че когато излезе на Arthur Ashe Stadium е кадърен да диктува разпоредбите и против най-хубавите тенисисти в света.

Шампионът от US Open 2009 самичък призна преди шампионата, че е надалеч от най-хубавата си форма, само че усеща голям прилив на сила от самия факт, че още веднъж ще играе в Ню Йорк. Вероятно и по тази причина изигра тази нощ най-силния си мач след завръщането си на корта, успявайки да повали Роджър Федерер със 7-5 3-6 7-6(8) 6-4. Това е едвам втория конфликт сред двамата на US Open, а първият бе на финала през 2009 година, когато съумя да надиграе Маестрото и да вземе за първи път купата.

Дел Потро ни накара да забравим за трите следващи интервенции на лявата китка и отрицателните резултати върху играта му, тъй като се представяше с онази непоклатима убеденост и сурова мощност на корта, която накара Федерер да съобщи, че аржентинецът е бил измежду кандидатите за №1 в света преди травмите. Двамата противници предстоящо преобладаваха с началните си удари в началните минути, а аржентинецът надви в тази замяна на удари с решителен пробив за 6-5 гейма.

За някогашния №4 в света не бе извънредно в тези минути да изстрелва в полето на Федерер форхенди със 160 км/ч, а след пробива, той затвори сета с ас с 207 км/ч. Роджър реагира като огромен първенец след почивката и съумя да се възползва от първия спад в концентрацията на противника си в целия мач досега, с цел да пробие на нула за 3-1. Швейцарецът загуби единствено 4 точици на собствен сервис до края на сета и рестартира мача с 6-3 гейма.

Дел Потро отвърна с брейк за 2-0 в третата част, а Федерер избави и брейкбол в идващото си подаване, с цел да се разпише на таблото за 1-3 гейма. 19-кратният първенец от Големия шлем се бореше с всички сили против бруталната мощност в играта на Хуан Мартин и в идващите минути въпреки всичко съумя да се добере до рибрейк и да изравни за 4-4, а скоро сетът влезе в логически тайбрек, написа tenniskafe.com.

Федерер го доминираше и взе ранен задатък от 4-2, само че пропусна общо три сетбола до 7-7 точки. Последва и четвърти при 8-7, единствено че Делпо заличи и него с класическа композиция от сервис и форхенд уинър. Аржентинецът атакакува нападателно мрежата при идващото си подаване и заби неспасяемо топката в полето на швейцареца с волето си. А по-късно пристигна и моментът, който най-сетне наклони везните в интерес на аржентинеца, тъй като Дел Потро се възползва от първия си сетбол и открадна тайбрека с 10-8 точки.

В четвъртия сет към този момент осезаемо се усещаше, че Федерер няма котрола над дуела и мъчно ще успее да пробие още веднъж противника си, а обратът изглеждаше на светлинни години като опция. Дел Потро стигна до своя момент при 2-2 гейма, когато въпреки да пропусна два брейкбола, осъществя третия със мълниеносен ретур уинър по диагонала, който откри линията. Аржентинецът затвърди на 15 за 4-2, завоюва идващото си подаване на нула и сервираше за мача при 5-4. Федерер този път съумя да стигне до 30-30, само че не и до брейкбол, а при първия мачбол за Дел Потро, той още веднъж пласира мощен сервис и затвори мача с форхенд уинър по правата.

Това значи, че няма да забележим нов епизод на класиката Федерер – Надал, а вместо това Дел Потро ще се изправи против международния №1. В долната част на схемата, Кевин Андерсън ще спори с Пабло Кареньо Буста за място на финала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР