Аржентина срещу Бразилия, Меси срещу Неймар на възможно най-високата сцена

...
Аржентина срещу Бразилия, Меси срещу Неймар на възможно най-високата сцена
Коментари Харесай

Задава се нов грандиозен сблъсък: Меси vs Неймар

Аржентина против Бразилия, Меси против Неймар на допустимо най-високата сцена - „ Маракана “. Това ни чака в 3 часа на 11 юли във финала на Копа Америка. 34-годишната суперзвезда, който сега е свободен сътрудник, тъй като към момента не е преподписал с Барселона, ще търси мощно стремежи първи сериозен трофей с „ гаучосите “. Докато емблемата на Бразилия и ПСЖ желае купата от Копа Америка, тъй като пропусна предходното издание. Чака ни извънредно трогателен двубой сред двама от най-силните футболисти в историята...

Меси и Неймар са се срещали на терена като противници и преди, само че това ще бъде най-големият мач, в който ще го създадат до момента. С голям трофей за залог. Любопитното е, че аржентинецът и бразилецът са се изправяли един против различен единствено един път на клубно равнище. Още по-изненадващото е, че не са се срещали в двубой на Шампионската лига с Барселона и ПСЖ, само че го направиха на финала на Световното клубно състезание преди съвсем 10 години. Въпросният дуел се организира през 2011 година, когато Неймар направи първите си, само че впечатляващи стъпки със Сантос, който преди малко бе спечелил Копа Либертадорес. Междувременно Меси към този момент беше посочил какво може, като вкуси триумфа в Шампионската лига единствено няколко месеца по-рано под ръководството на Пеп Гуардиола. Барса завоюва елементарно тази игра с 4:0 с два гола на Лео. Аржентинският вълшебник и бразилският занаятчия обаче са се срещали много пъти на национално равнище. Или по-точно – 4 пъти. Балансът е 2:2.

Първият им мач един против различен пристигна през 2010 година, като легендата на Барса донесе успеха сетния момент – 1:0 за „ гаучосите “ в другарски мач. През 2012 година те се срещнаха още веднъж за контрола и тимът на Меси още веднъж завоюва успеха с помощта на впечатляващия му хеттрик в трилъра – 4:3. Две години по-късно Бразилия и Аржентина още веднъж се сблъскаха в другарски дуел, само че този път момчетата на Дунга надвиха, давайки на Неймар първия успех над Меси, който пропусна дузпа. Последният мач посред им се организира през 2016 година в подготовка за Мондиал 2018. Там Неймар вкара първия си гол, играейки против Меси, с цел да помогне на Бразилия да накаже Аржентина с 3:0. Мина много време, само че някогашните съотборници в Барса най-сетне още веднъж ще се изправят един против различен, и то във финала във финала на Копа Америка.

Мнозина споделят, че Неймар напусна „ Камп Ноу “, с цел да излезе от сянката на Лео. Дали го направи? Сложен въпрос. Да, в ПСЖ бразилецът е огромният водач, само че последният сезон бе разочароващ за него, тъй като нито доближи до финала на Шампионската лига, нито завоюва купата в Лига 1, която попадна в ръцете на Лил. Едно нещо обаче е несъмнено – Ней, който отвън терена е доста по-скандален от Лео, е свръхестествен футболист. А на „ Маракана “ ще опита да изравни общия баланс в мачовете против Меси, който сега е 3:2 в интерес на Бълхата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР