Аржентина победи Чили с 2:1 в гостуването си в Калама

...
Аржентина победи Чили с 2:1 в гостуването си в Калама
Коментари Харесай

Аржентина спъна Чили по пътя към Мондиала

Аржентина победи Чили с 2:1 в гостуването си в Калама от 15-ия кръг на международните квалификации в зона " Южна Америка ". За гаучосите мачът не бе от изключително значение, защото те към този момент са сигурен участник на Мондиала в Катар, до момента в който за домакините бе значимо да завоюват, защото се нуждаят от точки в битката за класиране. Гостите обаче играха за достойнството си и стигнаха до триумфа с голове на Анхел ди Мария в 10-ата и Лаутаро Мартинес в 34-ата минута. За домакините почетното попадение вкрара Бен Брерентон-Диас в 21-ата минута.

Чили имаше първата добра опция в мача, като още в 3-ата минута изстрел от фаул на Алексис Санчес мина рисково покрай вратата.

В 10-ата минута обаче Аржентина откри резултата с първата си по-добра опция. Анхел ди Мария напредна и насочи диагонален шут от отдалеченост, като съумя да насочи съвършено топката, която се оплете в мрежата за 0:1.

Чили съумя да реагира и в 21-ата минута възвърне равенството Марселино Еспиноса центрира към Берентон-Диас, който технично отигра топката с глава и трансферира вратаря за 1:1.

В 34-ата минута обаче гаучосите си върнаха преднината. Родриго де Паул насочи същински снаряд от към 30 метра, Клаудио Браво съумя да избави, само че топката попадна в Лаутаро Мартинес, който я довкара във вратата за 1:2.

Последва напън на Чили и първо рисков изстрел на Алексис Санчес мина до гредата, а в края на първата част Емилиано Мартинес бе последна бариера пред гола след страховит удар на Пауло Уникалес.

Второто полувреме не предложи толкоз доста страсти. Едва в края Чили съумя да провежда безреден напън и на два пъти Берентон-Диас се оказа на положителни позиции, само че първият му изстрел с глава не се получи, а вторият бе избавен от Емилиано Мартинес.

В последна сметка Аржентина си потегли с трите точки от това посещение, като към този момент има 32 и се намира на 2-ото място във краткотрайното класиране. Чили пък остава 7-и с 16 точки и все по-изтъняващи очаквания за класиране на Световното в Катар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР