Аржентина на Лионел Меси ще изиграе втория си мач от

...
Аржентина на Лионел Меси ще изиграе втория си мач от
Коментари Харесай

Меси и компания с кислородни бутилки преди мач в Боливия

Аржентина на Лионел Меси ще изиграе втория си мач от квалификациите за международното състезание в Южна Америка във вторник против сряда от 23 ч бълг. време. Меси и сътрудниците му отпътуваха до Боливия, където би трябвало да играят на надморска височина не по-малка от 3637 метра. И вземат нужните ограничения за това. Камерите снимаха по какъв начин международните първенци слизат от рейса, с цел да се настанят в хотела в Ла Пас, с лична кислородна бутилка в ръка.

Пътуването до Ла Пас е постоянно предизвикателство за противниците на Боливия. Стадион " Ернано Силес " в столицата се намира на 3637 метра над морското ниво, което го прави един от най-високите игрища в света.

Преди няколко години ФИФА забрани организирането на мачове на надморска височина над 2500 метра, защото гостуващия тим нямаше задоволително време да се приспособява към изискванията, само че изключение беше направено за стадиона в Ла Пас.

След квалификацията за международното състезание през 2017 година бразилската суперзвезда Неймар назова " нечовешко " да се играе футбол на такава висока надморска височина. Колкото е по-високо, толкоз по-малко О2 могат да поемат белите дробове.

Дали Лионел Меси ще играе в Ла Пас ще се реши в последния миг. Нападателят на " Интер Маями " вкара победния гол в първия мач против Еквадор предишния петък, само че трябваше да напусне терена с лека травма. Преди мача с Боливия капитанът на Аржентина тренираше настрана от своите съотборници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР