Аржентина има нов президент - либертарианеца с десни убеждения Хавиер

...
Аржентина има нов президент - либертарианеца с десни убеждения Хавиер
Коментари Харесай

Новият президент на Аржентина: Бакенбарди на застаряваща рок звезда, критик на папата и ТикТок звезда

Аржентина има нов президент - либертарианеца с десни убеждения Хавиер Милей, който по всичко проличава, че ще се трансформира в новата звезда на интернационалната политическа сцена .
 
 Хавиер Милей Аржентина БГНЕС

Аустайдер с радикални възгледи, фотоси на аржентинеца с ексцентрични бакенбарди към този момент обиколиха света и хората започнаха да се питат кой е той? Освен това типът му е на застаряваща рок звезда , която от време на време носи остаряло кожено яке. Милей има и мощно наличие в обществените мрежи и го назовават дори " ТикТок политик " .

                 

А сънародниците му чакат от него да оправи стопанската система на Аржентина, наранена от трицифрена инфлация, надвиснала криза и възходяща беднотия , предава Ройтерс. 53-годишният Милей е икономист и някогашен постоянен участник в телевизионни излъчвания, който съумя да наруши хегемонията на двете водещи политически сили вляво и вдясно , доминирала аржентинската политика дълги години. Речникът му е ядовит, язвителен и даже на моменти обиждащ .
 
 Хавиер Милей Българска телеграфна агенция

Милей, който се самоопределя като анархокапиталист , предлага да се понижи ролята на страната и да се овладее инфлацията и дава обещание " шокова терапия ". Плановете му включват закриване на централната банка , отричане от песото и фрапантно понижаване на разноските - евентуално мъчителни промени, които обаче се харесаха на гласоподавателите, ядосани от икономическите несгоди.
 
 Хавиер Милей Guliver/Getty Images

Освен това новият аржентински политик е корав съперник на абортите , поддържа по-свободни закони за оръжията и подлага на критика аржентинския папа Франциск .
 
 Хавиер Милей Guliver/Getty Images

Преди време Милей даже разнасяше моторен трион по митингите си като знак на плануваните от него съкращения, само че след това го захвърли в опит да си построи по-умерен имидж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР