Аржентина е финалист на Копа Америка. Гаучосите“ победиха Колумбия във

...
Аржентина е финалист на Копа Америка. Гаучосите“ победиха Колумбия във
Коментари Харесай

Финал-мечта на Копа Америка - Бразилия срещу Аржентина

Аржентина е финалист на Копа Америка. „ Гаучосите “ победиха Колумбия във втория полуфинален конфликт след 1:1 в постоянното време и 3:2 при последвалите 11-метрови наказателни удари.

Така огромният край сред футболните врагове Бразилия и Аржентина няма да остане единствено идеал за почитателите по целия свят. Ден по-рано „ кариоките “ отстраниха Перу след минимална победа с 1:0.

Дългоочакваният дуел е в 3:00 часа през нощта в събота против неделя на „ Маракана “, а Аржентина ще се опита да отнеме трофея от сегашния първенец на Копа Америка Бразилия.

Редовните 90 минути не бяха задоволителни за Аржентина и Колумбия да решат разногласието между тях и по правилника на Копа Америка непосредствено се мина към осъществяването на дузпи. Гол на Лаутаро Мартинес изведе аржентинците напред още в 7-ата минута, а Луис Диас изравни час игра след началото.

„ Гаучосите “ влязоха по-активно в мача и още в 4-тата минута пропуснаха да поведат. Удар с глава на Николас Гонзалес не откри задачата.

Само три минути по-късно обаче голът във вратата на Колумбия стана факт. Лионел Меси получи в наказателното поле, ловко съумя да задържи и комбинира с Лаутаро Мартинес. От чиста позиция нападателят на Интер порази колумбийската врата.

Малко по-късно пристигна и отговорът на Колумбия, само че Емилиано Мартинес съумя да резервира вратата си, отразявайки прекрасен удар на Хуан Куадрадо от придвижване.

В 37-ата минута Уилям Бариос нацели гредата, същото стори секунди по-късно и Йери Мина. Малко преди края на първата част и колумбийците извадиха шанс, че не получиха гол. Николаз Гонсалес засече с глава центриране в наказателното поле, само че топката бе ориентирана в обсега на Давид Оспина, който се намеси уместно.

Все отново Колумбия продължи своя напън след почивката и съумя да изравни в 61-вата минута. Луис Диас бе изведен с дълго подаване, съумя да надбяга бранителите на Аржентина и от дребен ъгъл преодоля Мартинес – 1:1.

В 73-тата минута като по знамение Аржентина не си възвърна задатъка. Лаутаро Мартинес преодоля Оспина и подаде на Анхел ди Мария, който не съумя да се разпише, като топката бе спряна на сантиметри пред голлинията от бранител.

Десет минути преди приключването на постоянното време Лионел Меси бе изведен самичък против Оспина, само че ударът му се отби от гредата.

Така се стигна до дузпи. Точни за Аржентина от бялата точка бяха капитанът Лионел Меси, Паредес и Лаутаро Мартинес. Стражът Емилиано Мартинес обаче се трансформира в същински воин, като отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едуин Кардона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР