Арина Сабаленка несъмнено е най-стабилната тенисистка в Големия шлем през

...
Арина Сабаленка несъмнено е най-стабилната тенисистка в Големия шлем през
Коментари Харесай

За точно час игра: Сабаленка опустоши бивша номер едно при девойките на US Open

Арина Сабаленка безспорно е най-стабилната тенисистка в Големия шлем през сегашния сезон, откакто доближи до купата на Аустрелиън Оупън, а след това доближи до полуфиналите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Това разреши на беларуската тенисистка да мисли за нанагорнище под номер едно в международната класация и през днешния ден тя направи следващата крачка към реализирането на тази цел, преодолявайки съпротивата на французойката Клара Бюрел - 6:1 6:1.

Така втората сложена откри място на 1/8-финалнат фаза на US Open за трета поредна година, където ще има съществено тестване против себе си, а точно международната номер 14 - Дария Касаткина. Любопитно е, че в случай че на следващия ден Ига Швьонтек допусне проваляне от Йелена Остапенко, то Сабаленка сигурно ще измести полякинята от върха в класацията на WTA.

Стартът беше вихрен за фаворитката в мача, която нанасяше уинър след уинър, а непоставената тенисистка просто не можеше да удържи на нейното движение. Това естествено докара до пробив в актива на шампионката от Аустрелиън Оупън, която доста бързо удвои преднината си, с цел да се откъсне напред с 5:0. Все отново някогашната лидерка в международната класация при девойките съумя да се разпише в резултата, само че нямаше сили за освен това и откриващата част завърши скоропостижно с триумф на беларуската състезателка.

Втората част стартира обещаващо за 62-ата в света, защото тя завоюва откриващото си подаване, единствено че последва серия от четири следващи гейма в актива на Сабаленка. Тогава французойката най-сетне доближи до дебютния си брейкбол в мача, но оттова насетне не взе нито точка повече и срещата завърши за единствено един час игрово време, а втората сложена несъмнено може да бъде повече от удовлетворена с играта си през днешния ден.

Aryna Sabalenka d. Clara Burel 6-1 6-1 in US Open R3

Aryna has now reached the 4th round of the US Open for the 3rd year in a row.

With the consistency she’s shown this year, 2022 Aryna would be so proud.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР