Арина Сабаленка достигна до третия кръг на Откритото първенство на

...
Арина Сабаленка достигна до третия кръг на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Арина Сабаленка се класира за трети кръг на Уимбълдън след обрат над французойка

Арина Сабаленка доближи до третия кръг на Откритото състезание на Англия, откакто победи Варвара Грачева в три сета – 2-6, 7-5, 6-2, за тъкмо два часа игра.

Успехът на втората ракета в света не пристигна по никакъв начин леко, като тя се нуждаеше от поврат против състезаващата се за Франция тенисистка. Мачът започва с пробив за представителката на Беларус, само че последователно Грачева подвигна оборотите и даде единствено още един гейм на Сабаленка до края на откриващата част. Втората мина под диктовката на сервиращите, като беларускинята дочака своя момент в 11-ия гейм, в който проби, а по-късно не позволи съмнения на лично подаване. Това като че ли пречупи съпротивата на Грачева, която отстъпи в третия сет с 2-6.

Сабаленка завърши с 28 уинъра и 35 непредизвикани неточности, като загуби единствено седем точки на първи сервис. Следващата й съперничка е Анна Блинкова. Рускинята надделя Ирина-Камелия Бегу в два сета.

Напред продължиха още Екатерина Александрова, Мадисън Кийс, Марта Костюк, Далма Галфи, Наталия Стеванович, Бианка Андрееску, Леся Цуренко, Виктория Азаренка, както и двукратната шампионка на Уимбълдън Петра Квитова.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР