Археолози в Израел съобщиха, че 44 монети от чисто злато,

...
Археолози в Израел съобщиха, че 44 монети от чисто злато,
Коментари Харесай

Златни монети, скрити през VII век, откриха в Израел

Археолози в Израел оповестиха, че 44 монети от чисто злато, датиращи от 7-ми век, са били открити скрити в стена в естествен резерват, представени от Би Би Си.

С тегло към 170 грама, съкровището, намерено на мястото на потока Хермон, е прикрито по време на мюсюлманското завземане на региона през 635 година, пресметнаха специалисти.

Според тях монетите хвърлят светлина върху края на византийското господство в региона.

Византийската империя е източната половина на Римската империя, която оцелява повече от 1000 години.

„ Можем да си предположим, че собственикъте скрил благосъстоянието си поради опасността от война, надявайки се да се върне един ден и да си ги прибере. В ретроспекция знаем, че той не е имал този шанс обаче “, сподели Йоав Лерер, шеф на разкопките.

Освен златните монети, разкопки в жилищен квартал на античния град разкриха също остатъци от здания, водни канали и тръби, бронзови монети и доста други находки, споделиха израелските управляващи.

Д-р Габриела Бижовски, нумизматиченексперт в Израелския орган по антиките, казаче някои от монетите са на император Фока (602-610), само че множеството са на неговия правоприемник Ираклий.

Баниас има особено място в християнската традиция, защото е мястото, където се споделя, че Иисус е споделил на деятел Петър „ на тази канара ще построя църквата си “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР