Аргументите на прокуратурата срещу Нено Димов подлежат на много сериозна

...
Аргументите на прокуратурата срещу Нено Димов подлежат на много сериозна
Коментари Харесай

Адвокатът на Нено Димов: Няма изискване по закон той да разбира от нивото на водата


Аргументите на прокуратурата против Нено Димов подлежат на доста сериозна рецензия. Нито един министър не взима решения самичък.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV юристът на Нено Димов – Ива Лулчева.

„ Да се твърди персонална отговорност от министър и да се претендира той да схваща и от равнища на водите не подхожда на закона. От това схващат съответните геолози, които имат специфичните познания “, сподели тя.

„ Решенията, които взимат министрите, са въз основата на оферти на съответните длъжностни лица. В случая няма данни Нено Димов да е взел решение в несъгласие с препоръчаното му от длъжностните лица в министерството “, разяснява юристът.

„ Министърът е политическа фигура, която реализира политиката на страната в съответната област. Не ми е известно да има условие, когато едно лице се избира за министър, да има специфични познания във всички области на стопанската система и обществения живот на една страна “, аргументира се Ива Лулчева.

„ Възмутителното в тази ситуация е и решението на прокуратурата да желае непрекъснато задържане, тъй като като министър може да повлияе на следствието. Това е безусловно голословно, тъй като той подаде оставка “, сподели Лулчева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР