Аргановото масло е основен маркетингов коз на много козметични компании

...
Аргановото масло е основен маркетингов коз на много козметични компании
Коментари Харесай

Как се прави аргановото масло и защо е толкова скъпо

Аргановото масло е главен маркетингов коз на доста козметични компании и има причина това да е по този начин. Маслото, извлечено от аргановото дърво, е един от най-хубавите хидратанти на пазара за кожа, който прави чудеса и с типа на косата ни.

Органичното арганово масло потвърдено работи подмладяващо на кожата и може да бъде употребявано в битката с разнообразни дерматологични неразположения.

Богато е на потребни мазнини и витамин Е, само че от много време се чудим какво постанова да е до шест пъти по-скъпо от какаовото или кокосовото масло?

 Какаовото масло - изгоди и използва
Какаовото масло - изгоди и използва

Не е за подценяване

Истината е, че аргановото дърво пораства най-вече в горещината на Мароко, плодът му е много дребен, а обичайното извличането на масло - много мъчно.

 Тези смели кози не се тормозят от бодлите на аргановото дърво.

Тези смели кози не се тормозят от бодлите на аргановото дърво.

За похлупак на всичко дървото е покрито с остри тръни, които вършат брането още по-трудно и мъчително.

Формите на самото дърво и плодовете му наподобяват тези на маслините, а най-ценното при аргана е ядката. След като се отдели от плода, тя се пече, а по-късно се отваря благодарение на камък или друго самоделно средство.

 Снимка 388460

Така стигаме до семката, затворена в твърдата ядка, която е и източникът на масло.

 Отрова ли е кокосовото масло
Отрова ли е кокосовото масло

Мнението на един академик от Харвард

Семката от аргановия плод би трябвало да се натроши на тънък прахуляк и да се смеси с вода, след което стартира и сложната част - мачкане и миксиране с ръце, до момента в който се получи сходна на пластилин паста.

 Снимка 388461

След това са нужни чифт много мощни марокански ръце, които добре да намачкат сместа и да изстискат скъпото масло от получената паста.

Последната част на процедурата е много по-тежка от брането на бодливо дърво под необитаем безоблачен зной, само че пък облагата е също толкоз задължаваща.

 Защо да използваме ленено масло
Защо да използваме ленено масло

Ползи и използва
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР