Арестуваният репортер на Wall Street Journal Еван Гершкович е весел

...
Арестуваният репортер на Wall Street Journal Еван Гершкович е весел
Коментари Харесай

Руски наблюдател: Арестуваният американски журналист е весел и се справя добре

Арестуваният кореспондент на Wall Street Journal Еван Гершкович е " радостен " и се оправя добре, до момента в който се намира в предварителния арест, съобщи в понеделник представител на съветско ведомство, което е първа информация за положението му след задържането му за шпионаж, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" По време на моето посещаване той беше радостен, имаше доста смешки по време на нашия диалог ", написа Алексей Мелников, член на Московската социална наблюдателна комисия (ОНК), в обява в " Телеграм " късно в понеделник.

Мелников е първото външно лице, получило достъп до американския публицист след по време на работа в Екатеринбург. Той е упрекнат в събиране на секретна информация за отбранителна компания за " американската страна " .

Досега нито един различен задграничен публицист не е бил задържан в Русия след Студената война и казусът на Гершкович бележи най-ниска точка за все по-напрегнатите връзки сред Русия и Съединените щати. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, че Гершкович е бил " хванат на мястото на престъплението ", до момента в който. Работодателят на Гершкович, Wall Street Journal, назова обвиняванията " цялостни нелепости " .

Ако бъде приет за отговорен в шпионаж, Гершкович е изправен пред присъда от 20 години в наказателна колония.
 Кой е задържаният за шпионаж в Русия публицист
Кой е задържаният за шпионаж в Русия публицист

Той е бил наясно с рисковете

Журналистът сега е държан самичък в килия за двама души, до момента в който е подложен на интервал на карантина, с цел да се изключи коронавирусна зараза, съгласно Мелников, чиято организация е основана като самостоятелна група за наблюдаване на пандизите, макар че през последните години е била прочистена от нейните най-активни и сериозно настроени към Кремъл членове.

Мелников сподели, че в килията има тв приемник с 20 канала, както и радио и ледник. " Ястията дават отговор на откритите стандарти. Вчера да вземем за пример за обяд имаше зелева супа, картофи и пиле, а за закуска имаше качамак ", сподели Мелников.

Освен това на Гершкович е позволено да прави ежедневни разходки, съгласно Мелников, добавяйки, че журналистът не е изразил никакви недоволства и чете романа на Василий Гросман " Живот и орис " от библиотеката на пандиза.

Репортерът би трябвало да бъде арестуван в строго охранявания московски затвор " Лефортово " в очакване на процеса до 29 май.

Случаите на шпионаж и изменничество в Русия биват надълбоко засекретени и това прави неосъществим публичният надзор върху тях.

Но общото съмнение измежду самостоятелните съветски специалисти е, че Гершкович е употребен за усилване на преговорната позиция на Русия при допустима бъдеща замяна на пандизчии за съветски жители, арестувани в Съединените щати.

През декември американската баскетболистка Бритни Грийнър, по обвинявания за владеене на опиати,. Въпреки че беше приветствана от поддръжниците на Грийнър, договорката, реализирана с посредничеството на администрацията на Джо Байдън, също провокира рецензии за това, че евентуално предизвиква Русия да употребява американски жители като инструмент за договаряния.

По-рано в понеделник представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, че държавното управление " упорства мощно " за освобождението на Гершкович и следи случая от близко.
 Американецът Пол Уилън е в затворническата болница в Мордовия
Американецът Пол Уилън е в затворническата болница в Мордовия

Няма информация за неговото състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР